blog-logo

Amendamentele la proiectul de buget făcute de deputatul Mihai Donțu

Amendamentele la proiectul de buget făcute de deputatul Mihai Donțu

mihai dontuDeputatul PNL Mihai Donțu a făcut o serie de amendamente la proiectul de buget pentru 2015.

Astfel, acesta a solicitat alocarea sumei de 1.600.000 de lei, de la bugetul Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, pentru cofinantarea proiectului referitor la înființarea unei pepiniere silvice în comuna Bunești, „deoarece fondurile de la bugetul local sunt insuficiente pentru acest proiect important pentru calitatea mediului din zona respectivă.

De asemenea, Donțu propune alocarea sumei de 1.000.000 de lei de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru finanțarea obiectivului „Reabilitare și reparații de drumuri comunale, comuna Feldioara“. În motivația acestui amendament la bugetul de stat se arată că suma este necesară „pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, prin transformarea drumurilor de câmp în zonă de dezvoltare industrială de lângă DN 13, în vederea înființări unui parc industrial“.

Alte articole:   28 februarie: 2.830 cazuri noi de infecții cu coronavirus. 108 la Brașov

Alături de senatorul PNL Nicolae Vlad Popa, Donțu a mai solicitat alocarea de bani pentru DN1S – „Drumul Rușinii“ (fost DJ 104 Șercaia- Hoghiz) – 10,320 milioane de lei. Deși a fost trecut la drumurile naționale în acest an, s-au făcut doar reparații la intravilanul localităților, cu bani de la Consiliul Județean Brașov. 3 milioane de lei au fost solicitate pentru realizarea şoselei ocolitoare a municipiului Codlea, 500 de milioane de lei pentru construirea autostrăzii Comarnic – Brașov, în vederea demarării anul viitor a construcției acestui obiectiv, precum și 135 de milioane de lei pentru finalizarea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. „Diferenta de infrastructura de aproximativ 30 milioane de euro este necesară pentru finanțarea construcției terminalului, turnului de control, a sistemelor de balizaj și semnalizare și a altor echipamnete necesare”, precizează Donțu.

Alte articole:   Covrigei „speciali” la Brașov: expiră în 30.02.2021

 

 

 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate