Guvernul lovește în românii angajați în țară și care muncesc în străinătate

Guvernul lovește în românii angajați în țară și care muncesc în străinătate

nicolae vlad popaSenatorul PNL Nicolae Vlad Popa a declarat, astăzi, că angajatorii sunt loviți direct prin modificarea Codului Muncii printr-o ordonanță de urgență, iar efectul este acela că peste o sută de mii de angajați vor fi afectați din cauza acestor modificări legislative.

„Va fi un impact negativ de 132 de milioane de euro și vor suferi 100 de mii de angajați, referitoare la agențiile cu muncă temporară. Afectați sunt românii angajați în România și trimiși la muncă în străinătate. Angajatorul e obligat să plătească concediu de odihnă, indiferent de numărul de zile prestate efectiv. La fel și concediile medicale de lungă durată sau cele de maternitate. Este o măsură care încalcă Directiva 2204/108 a Comunității Europene”, a precizat Popa.

Liberalii spun că nu este adevărat că această decizie a fost luată de Guvernul PSD la presiunea unor țări precum Italia, Franța sau Germania, deranjate că pe piața muncii de acolo intră forță de muncă mult mai ieftină. „Există două țări în care guverne de stânga se ocupă exact de contrariu, respectiv flexibilizarea pieții muncii – Italia și Franța”, a precizat și deputatul liberal Petre Roman,

  1. Mai baieti!! lasati naibii gargara asta ieftina de iesit in fata…astia doi..NV Popa si Petre Roman n-au spus nimic de doi ani de cand sunt in parlament…treaba e cam asa..Senatul..acolo unde munceste d-nul Popa…a respins proiectul de lege de modificare a Codului Muncii,cap.VII si VIII, referitor la agentul de munca temporara…Camera Deputatilor a votat si adoptat in 3 decembrie 2014 proiectul Valeca, initiator fiind senatorul PSD-SERBAN VALECA..mai multe despre el aici..http://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=ad433f6e-1d21-4eb2-8052-cba59b9852c3 …deputatii PNL s-au abtinut sa voteze…si bravo lor..pentru ca nu e o lege ci o compilatie de pareri..traduceri dupa ureche facute in contradictie cu directivele si regulamentele europene…PSD-ul prn acest Valeca si pleiada de colegi de initiativa arata inca odata ca sunt degeaba in Parlament..au fost trimisi sa faca legi si au facut una-cea la care ne referim-de o sa ne rada si curcile in Europa…tipic pt oamenii lui Iliescu
    ref. la luarea de pozitie..liberalii mentionati nu si-au facut temele…data viitoare cand mai vb despre o tema atat de importanta-sa ceara explicatii de la cei care cunosc problema…ca de asta sunt consilierii parlamentari..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.