Prima intervenție chirurgicală de reconstrucție mamară la Spitalul Județean Brașov

Prima intervenție chirurgicală de reconstrucție mamară la Spitalul Județean Brașov

cancer-sanPrima intervenție chirurgicală de reconstrucție mamară finanțată integral de Casa Națională de Asigurări de Sănătate s-a efectuat miercuri, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov, în cadrul subprogramului de reconstrucție mamară, parte a programului național de oncologie.

O a doua pacientă va beneficia de o astfel de intervenție reconstructivă în cursul zilei de joi, urmând ca programările din lista de așteptare să fie onorate și anul viitor, se precizează într-un comunicat de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

„Ținând cont de faptul că subprogramul de reconstrucție mamară derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov se adresează și pacientelor cu cancer la sân operat din județele limitrofe Brașovului — Covasna, Harghita, Buzău, Sibiu, Prahova, am dori ca prin intermediul mijloacelor mass-media acest comunicat să fie diseminat și în aceste județe, fapt care ar susține atât interesul pacientelor din aceste județe, cât și creșterea prestigiului Spitalului Clinic Județean de Urgență și al Centrului Universitar Medical Brașov”, se afirmă în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, derularea acestui subprogram a fost posibilă și datorită implicării colectivului de medici oncologi ai spitalului brașovean, coordonat de dr. Roman Liliana, care au asigurat selectarea cazurilor la care se pretează realizarea unor astfel de intervenții chirurgicale.

Coordonatorul județean al subprogramului de reconstrucție mamară este dr. Dan Grigorescu, iar coordonatorul județean al Programului de oncologie este dr. Liliana Roman, se precizează în comunicatul SCJU Brașov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate