Căncescu rămâne în arest până în data de 23 decembrie

Căncescu rămâne în arest până în data de 23 decembrie

cancescuPreşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, va rămâne în arest până pe 23 decembrie, a decis, miercuri, definitiv, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Instanţa supremă a respins, miercuri, contestaţia lui Căncescu la decizia de prelungire a arestului, relatează Mediafax. ICCJ a admis, în 19 noiembrie, propunerea procurorilor anticorupţie de prelungire a arestului preventiv pentru Aristotel Căncescu, în dosarul privind atribuirea ilegală a unor contracte.

Perioada în care acesta trebuie să stea în arest a fost prelungită până la 23 decembrie. În acelaşi dosar, ICCJ a decis, pe 20 noiembrie, ca deputatul Ion Diniţă să fie cercetat sub control judiciar, după ce plenul Camerei a avizat, marţi, luarea de măsuri preventive faţă de acesta.

Preşedintele suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a fost reţinut în 7 octombrie, iar o zi mai târzu a fost eliberat, după ce instanţa supremă a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a acestuia. Două săptămâni mai târziu, în 24 octombrie, Aristotel Căncescu a fost arestat preventiv, după ce un complet de la ICCJ a admis contestaţia procurorilor anticorupţie.

Aristotel Căncescu (PNL) este cercetat de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) şi instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate