Film documentar despre căderea Zidului Berlinului, la Casa Mureșenilor

Film documentar despre căderea Zidului Berlinului, la Casa Mureșenilor
film caderea zidului berlinuluiMuzeul „Casa Muresenilor” in colaborare cu Centrul Cultural German Brasov organizeaza joi, 4 decembrie 2014, ora 14.30 o dupa-amiaza dedicata filmului documentar- istoric.
„La 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului, publicul brasovean va putea viziona un film documentar intitulat «Dupa cadere», care contine interviuri cu oameni contemporani cu evenimentele istorice care au dus la caderea Zidului Berlinului, semnificatia  acestuia si ce a urmat dupa inlaturarea sa totala din orasul Berlin“, a precizat directorul muzeului, dr. Valer Rus.
Filmul este subtitrat in limba engleza, sunt invitati elevii clasei a XI a F de la Colegiul „Andrei Saguna”, dar si publicul pasionat de istorie contemporana.
După cădere
  • Regia: Frauke Sandig, Eric Black, color, 86 min., 1999
  • Câștigător la San Francisco Film Festival 2000
  • Subtitrare: engleză
Film documentar despre dispariția zidului Berlinului
Ca martori ai timpului apar un istoric american, un preot berlinez și un expert îdemolări din Bavaria. Eiîmpărtășesc opinia că zidul și urmele lui au fost îndepărtate prea repede și radical, îintenția de a uita trecutul. Una dintre urmările absurde: homeopați britanici produc leacuri din betonul pulverizat al zidului.
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.