Cum sărbătorește Brașovul Ziua Națională

Cum sărbătorește Brașovul Ziua Națională

tricolor drapelPrefectura și Garnizoana Brașov au fianlizat pregătirile pentru sărbătorirea Zilei Naționale.

Manifestările încep la ora 11.00, în Piața Sfatului, iar la ceremonialul militar din Piața Sfatului va fi adus drapelul de luptă cu garda drapelului: de către Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. Garda de onoare formată din trei plutoane de la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, un pluton de studenţi militari de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, un pluton de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşovși un pluton de pom,pieri mlitari ai I.S.U. „Ţara Bârsei” Braşov ;

Ca de obicei, muzica militară este asigurată de fanfara Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”.

Programul din prima parte a zilei cuprinde, după ce au loc intonarea imnului de stat și trecerea în revistă a gărzii de onoare, alocuțiunile oficialităților și slujba religioasă. Urmează apoi un moment artistic susţinut de muzica militară a Academiei Forţelor Aeriene, un miniconcert al corului de copii UNISON și demonstrații ale jandarmilor și polițiștilor, care întotdeauna au făcut deliciul copiilor. De asemenea, Piața Sfatului va fi survolată de către aeronavele Aeroclubului Teritorial Braşov.

Un alt moment așteptat este defilarea cu torțe, între orele 18.30 – 19.00,pe itinerarul Piaţa Sfatului – strada Mureşenilor – Bulevardul 15 Noiembrie – Sediul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”(Zona Patria), la care vor participa fanfara Academiei „Henri Coandă“ și câte un pluton cu efectiv mărit de vânători de munte, jandarmi și pompieri militari.

CITEȘTE ȘI: Brașovul și Unirea. Contribuția șcheienilor la mărețul act de la 1 Decembrie 1918!

Loading...
  1. trebuia sa afisati maine programul :)))

    Reply
  2. stirea a fost postata acum o saptamana. am revizuit data pentru a fi vizualizata pe homepage

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.