Şcoala Generală Dumbrăviţa, locul I la categoria Ecologie

Şcoala Generală Dumbrăviţa, locul I la categoria Ecologie

Premierea Scolii Dumbravita 1Cele mai bune proiecte pentru tineret derulate în acest an au fost premiate sâmbătă, 22 noiembrie, în cadrul primei Galei Naţionale a Societăţii Civile de Tineret, organizate în staţiunea Covasna, sub genericul “ Inspiră o nouă generaţie”. În competiţie au fost înscrise peste 120 de proiecte din toată ţara, iar juriul, format din personalităţi ale vieţii sociale şi culturale, a decernat aproape 40 de premii la şapte categorii.

Gala societăţii civile tinere de la Covasna s-a desfăşurat sub egida Ministerul Tineretului şi Sportului, cu sprijinul  Ministerului Educaţiei Naţionale şi autorităţile locale. Şcoala Generală Dumbrăviţa din judeţul Braşov a obţinut locul I la categoria Ecologie, pentru protejarea cristelului de câmp şi a altor păsări.

Premierea Scolii Dumbravita 2Premiul la această categorie a fost înmânat de către Csibi Magor – Director WWF Romania. Locul I obţinut este meritoriu, fiind rodul muncii de câţiva ani depusă de echipa câştigătoare, coordonată de prof. Gabriela Rusu.

„Proiectul privind protejarea cristelului de câmp s-a desfăşurat în cadrul ariei protejate de la Dumbrăviţa, în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română – Sucursala Braşov. Acesta a vizat atât inventarierea perechilor cuibăritoare ale speciei din zona lacului de acumulare de la Dumbrăviţa, cât şi stabilirea ameninţărilor pentru cristel, respectiv a măsurilor de protecţie în vederea menţinerii sale în habitat. Cristelul de câmp este una din cele mai importante specii de păsări din zonă, protejată la nivel mondial, care depinde de menţinerea şi cosirea fâneţelor de către proprietarii terenurilor. Una din cele mai periculoase acţiuni care poate duce la dispariţia sa, este transformarea fâneţelor în teren arabil“, ne-a declarat conf. dr. ing. Dan Traian Ionescu. Coordonator SOR – Sucursala Brasov

Leave a Reply

Your email address will not be published.