Concert simfonic la Sala Patria

Concert simfonic la Sala Patria

filarmonica brasovFilarmonica Brașov vă invită joi, 6 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Patria, undeva va avea loc un concert simfonic. La pupitru, dirijorul Bogdan Chirosca, iar la pian Răzvan Dragnea.

In program:
 S. Rachmaninov – Scherzo in re minor
  • S. Rachmaninov – Concertul nr. 4 pentru pian si orchestra
  • L. van Beethoven – Simfonia a IV- a
                                                         BOGDAN CHIROSCA – dirijor
A absolvit in anul 1994 Liceul de Arte „Stefan Luchian” din Botosani, la Sectia de interpretare muzicala (pian), clasa profesorului Adrian Morosanu. A urmat  apoi Facultatea de Interpretare Muzicala „George Enescu” Iasi, Sectia Pian, la clasa profesorului Ioan Welt, pe care a absolvit-o in anul 1999, parcurgand apoi si cursurile Facultatii de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie muzicala si Teatru – Iasi, specializarile compozitie si dirijat orchestra, clasa profesorilor Vasile Spatarelu si Corneliu Calistru, în anul 2004.
A absolvit mastercursul de dirijat orchestra cu Enrique Garcia Asensio, in cadrul celui de-al treilea Festival „Sergiu Celibidache” de la Iasi.
A  activat  ca profesor de orchestra la Colegiul National „Octav Băncilă” din Iaşi (2001-2007). A susţinut concerte şi spectacole cu orchestra Operei Naţionale Române din Iaşi şi a Conservatorului „George Enescu” Iaşi, a concertat ca solist cu Filarmonicele din Iaşi şi Botoşani, a susţinut recitaluri, a apărut în emisiuni la radio şi la televiziune.
Bogdan Chirosca recunoaste ca nu are metode clare in a-si armoniza orchestra. „Totul vine de la sine”.
Botosaneanul Bogdan Chirosca este pasionat de literatura, pictura, sport. „In rest, cred ca sunt un om obisnuit, cu toate problemele ce ne framanta zi de zi, un calator intr-o lume straina care cauta sa gaseasca macar o oaza de liniste spirituala”.
                                                                 RAZVAN DRAGNEA – pian
 
A absolvit Liceul de muzica “George Enescu”, urmand apoi cursurile Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, sectia interpretare muzicala – pian  şi  cursurile Hochschule der Künste din Berlin.
 A obţinut de asemenea bursa DAAD – Deutsche Akademische Austauschdienst – la Stuttgart şi München, în 2001.
            In anul 1991 a debutat cu Orchestra Nationala Radio sub bagheta regretatului maestru Iosif Conta.
 A sustinut nenumarate concerte in compania celor mai prestigioase orchestre filarmonici din tara (Iasi, Botosani, Brasov, Craiova, Timisoara, Cluj, etc)  si a celor mai prestigiosi dirijori de la noi si de peste hotare (Iosif Conta, Horia Andreescu, Emil Simon, Gheorghe Costin, Adrian Petrescu, I. Ionescu-Galati, Cristian Orosanu, Winston Wogel, Alexander Walker).
A efectuat numeroase turnee in Africa de Sud, Japonia, Ungaria, Germania, Franta, Italia, Portugalia.
In anul 2002 a castigat alaturi de George Cosmin Banica si Laura Buruiana, Marele premiu al Concursului International de Interpretare de muzica de camera, desfasurat la Bucuresti.
De-a lungul carierei a abordat un repertoriu extrem de vast, atat in concursurile la care a participat cat si in concertele si recitalurile sustinute pe diferite scene ale tarii si in strainatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.