Consiliul Judeţean va aloca peste 2 milioane de lei pentru unităţile sanitare braşovene

Consiliul Judeţean va aloca peste 2 milioane de lei pentru unităţile sanitare braşovene

Maternitate, spital, mediciConsiliul Judeţean Braşov vrea să aloce în şedinţa de plen de astăzi sume importante pentru unităţile sanitare braşovene, după ce la ultima rectificare de buget Guvernul a  alocat 2 milioane de lei pentru bugetul propriu al judeţului.

La aceştia bani se vor mai adăuga şi alte sume necheltuite din bugetul CJ Braşov până la finele lui septembrie, astfel ca unităţile sanitare să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii optime.
Principalul beneficiar al rectificării bugetare va fi Spitalul de Copii, unde, în prezent, sunt în curs de derulare ample lucrări de reabilitare ale unor secţii, iar conducerea unităţii sanitare vrea ca şantierul să fie închis până la finele acestui an. Totodată, atât Maternitatea, cât şi Spitalul Judeţean vor beneficia de fonduri pentru achiziţia de echipamente medicale, care sunt necesare pentru desfăşurarea actului medicale.

Şi spitalele de Pneumoftiziologie şi Infecţioase vor primi fonduri, care le sunt necesare pentru acreditarea ca unităţi de specialitate pentru anul viitor.

La Infecțioase s-au alocat fonduri suplimentare pentru achiziția unui aparat de decongelare rapidă a sângelui și a unui ecograf, în valoare totală de 240.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.