blog-logo

VIDEO Flash mob cu mămici şi bebeluşi în Piaţa Sfatului

VIDEO Flash mob cu mămici şi bebeluşi în Piaţa Sfatului

flash mob brasovCine a trecut duminică prin Piaţa Sfatului în jurul orei 11 a putut admira si păstra o amintire cu momentul artistic realizat de mămicile purtătoare din Braşov.

Flash-mob-ul a fost organizat de Bebe Rostogol – Baby gym, prin intermediul Asociaţiei Bucuria Vieţii şi cu sprijinul grupului Baby Wearing Braşov, cu ocazia Săptămânii Internaţionale a Bebeluşilor Purtaţi (5-11 octombrie 2014). Acest moment a fost realizat concomitent în trei oraşe din ţară (Cluj, Bucureşti, Braşov), având aceeaşi coregrafie.

flash mob brasov2Flash-mob-ul este un termen provenit din limba engleză şi presupune o adunare foarte scurtă într-un loc public, participanții efectuând o anumită acțiune neobișnuită pentru o durată scurtă de timp (de obicei câteva minute), după care grupul se răspândește. Ideea a fost vehiculată în literatură în timpul secolului al XX-lea, fiind transpusă în realitate începând cu 2003.

Alte articole:   Brașovenii, așteptați să ridice măștile oferite gratuit de stat

Scopul acestei acţiuni a fost sugerat de însăşi melodia aleasă pt coregrafie, şi anume “Happy” – Pharrell Williams. Mămicile au dorit să arate că în rolul lor de mamă se simt împlinite şi fericite, făcând lucruri atât de fireşti (cum este dansul în acest caz) în timp ce îşi poartă cu multă dragoste puişorii. Mesajul mămicilor purtătoare se doreşte a fi acela de a încuraja această practică de a purta bebeluşul în mijloacele de purtare care mimează uterul matern, deoarece cercetările spun că atunci când e purtat, bebeluşul foloseşte mai bine oxigenul, are digestia mai bună şi îşi reglează temperatura mai uşor, îşi dezvoltă mai bine simţul echilibrului, iar respiraţia e mai sănătoasă şi nu au episoade de apnee în somn.Momentul flash-mob-ului de duminică a fost unul impresionant, foarte bine realizat şi i-a impresionat pe toţi trecătorii din central Braşovului.

Alte articole:   Poliţiştii caută un tânăr din Codlea

Săptămâna Internaţională a Bebeluşilor Purtaţi 2014 este marcată în Braşov şi prin alte evenimente, printre care şi un atelier tematic organizat de Asociaţia Bucuria Vieţii intitulat “MAMI purtătoare – între necesitate şi limite”, care se doreşte a fi o abordare din punct de vedere psihologic a acestui fenomen. În cadrul acestui atelier, mămicile participante descoperă care sunt beneficiile şi limitele fiecăreia, astfel încât „purtatul” să fie o bucurie, şi nu un „trebuie”. Întâlnirea are loc vineri, ora 16, pe str. Bisericii Române nr.48, iar înscrierea se poate realize telefonic la numărul 0729.140.729.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.