Grădina Zoologică va fi redeschisă luni

Grădina Zoologică va fi redeschisă luni

Stadiu lucrari Zoo octombrie 2013Deschiderea Grădinii Zoologice din Noua este programată să aibă loc luni, la ora 10.00. La eveniment și-a anunțat prezența și Attila Korodi, ministrul Mediului, de unde s-au finanțat lucrările de extindere și modernizare a Grădinii Zoologice de la Brașov.

 Partea guvernamentală din acest proiect este de 22,23 de milioane de lei, din valoarea totală de 31,12 milioane de lei.

Prin acest proiect de modernizare suprafaţa funcţională a Grădinii Zoologice a fost extinsă de la 4 la 10 hectare, iar edilii au în vedere ca, pe viitor, parcul să se extindă şi mai mult, astfel ca la Braşov să fie aduse şi alte specii de animale.

„Avem posibilitatea de extindere, ţinând cont că grădina este la marginea pădurii şi putem lua un teren de la Regia Pădurilor Kronstadt. Dacă vom fi înscrişi în Asociaţia Internaţională a Grădinilor Zoologice (IASA) vom putea primi gratuit şi alte specii de animale de la alte grădini din lume”, a declarat cu ceva timp în urmă viceprimarul Adrian Atomei.

Loading...
 1. Sa nu mai taie padurea degeaba! Mai bine ar lasa animalele libere sa se bucure de viata scurta pe care o au! De ce noi oamenii trebuie sa fim mereu stapani asupra mediului si nu lasam lucrurile asa cum le-a facut Dumnezeu! Uite alt exemplu de abuz asupra mediului este Canalul Timis care sta sub beton pe parcursul intregului oras, in loc sa ne bucuram de frumusetea acestui rau care traverseaza orasul! Pacat ca, de la insusi Ministrul Mediului incep aceste lucrari, el ar trebui sa protejeze mediul nu sa-l transforme! Toate mariile orase din lume pastreaza padurile urbane, raurile, fauna si flora, noi ce facem! Dezvoltam….cu banii astia mai bine se facea altceva, mult mai util pentru comunitate!

  Reply
 2. Perfect de acord cu dl.Taras, cu o recomandare. Leii si tigrii sa-i duca direct in curtea dl-ui Taras, avand in vedere ca daca sunt eliberati in padure, vor muri de foame in mai putin de o saptamana, dat fiind faptul ca sunt nascuti in captivitate si habar n-au sa vaneze singuri. Iar „raul” ala la care face referire stimatul domn, fereasc-ne Dumnezeu sa-l mai descopere vreodata, ca bombele chimice sunt moft fata de …miresmele acelui canal !! E un CANAL !! domnule Taras ! Raul e cu totul altceva !!

  Reply
  • Fiind o tara libera orice cetatean are dreptul la o opinie, iar ceea ce am scris mai sus este opinia mea legata de protectia mediului si de posibilitatea ca intr-un oras sa existe o apa curgatoare, nu un canal acoperit de beton! Timisul in forma sa naturala are apa limpede (vezi portiunea descoperita dintre Darste si Parcul Roman S.A). Dar fiind ca a fost folosit anterior in industria locala s-a canalizat, dar cum industrie nu mai avem, ar putea, pe alocuri sa fie descoperit si redat brasovenilor ca loc de promenada! De ce pute? Pute, pentru ca oamenii put, arunca in el toate deseurile, nu pute pentru ca izvoraste din munti imputit! Desigur toate cele scrise mai sus sunt exprimate in ideal, caci in realitate lucrurile stau altfel, chiar si acea casa mult visata cu curte si jardiniere la ferestre unde sa cresc lei si tigrii si sa-mi curga rauri pe la poarta!

   Reply
 3. huaoooooooooooooooo bellissimo zoo ok

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate