Expoziția „Orașul Memorabil“ revine la Brașov

Expoziția „Orașul Memorabil“ revine la Brașov

macheta expo OM 4-19 octExpoziția „Orașul Memorabil“ ilustrează orașul Brașov din multiplele perspective, de spațiu și timp, pe care le oferă fotografiile păstrate în albumele de familie sau în colecții personale.

Miza expunerii este deopotrivă de recuperare a trecutului orașului, de conservare a identității culturale și de reflecție asupra schimbărilor urbanistice, asupra comportamentelor cotidiene și vieții în spațiul public.
Începând cu 2010, OAR filiala Bv-Cv-Hr organizează în fiecare an această expoziție cu fotografii vechi şi noi în care expozanţii sunt locuitorii oraşului.
Colecția Orașului Memorabil s-a îmbogățit în anul 2014 cu alte câteva sute de reproduceri ale unor fotografii realizate începând de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi până în prezent, dintre care 400 vor fi prezentate acum în secțiunea în aer liber, iar 200 în secțiunea interioară.

  • • secțiunea în aer liber: aleea parcului Facultății de Silvicultură, Șirul Beethoven nr. 1, Brașov, program permanent
  • • secțiunea interioară: sediul Ordinului Arhitecților din România – filiala Bv-Cv-Hr, Șirul Beethoven nr. 2 (lângă Poarta Schei), program luni-vineri, 9.00-15.00. intrarea liberă.

Vernisajul expoziției are loc sâmbătă, 4 octombrie, ora 16.00, la sediul Ordinului Arhitecților din România – filiala Bv-Cv-Hr.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.