Hochei: Corona Brașov și HSC Miercurea Ciuc, în finala Cupei României

Hochei: Corona Brașov și HSC Miercurea Ciuc, în finala Cupei României

hocheiASC Corona 2010 Brașov și HSC Miercurea Ciuc se vor înfrunta, duminică, de la ora 18,00, în finala Cupei României la hochei pe gheață, pe Patinoarul ”Dunărea” din Galați.

Corona, deținătoarea trofeului, a câștigat Grupa B, după ce a dispus vineri de CSA Steaua București cu scorul de 3-0 (2-0, 0-0, 1-0), prin golurile marcate de Robert Peter, Csanad Virag și Peter Klouda.

Sport Club Miercurea Ciuc s-a impus în Grupa A, după ce a dispus de Progym Gheorgheni cu 4-2 (2-0, 1-2, 1-0), vineri, în ultimul meci al grupei. Ede Mihaly (2), Daniel Trancă și Tamas Farkas au punctat pentru ciucani, iar Adam Vylichil și Vitali Kiricenko au înscris pentru Progym.

  • În Grupa A, HSC Miercurea Ciuc a acumulat 6 puncte, urmată de Dunărea Galați, 3 p, Progym, 0 p.
  • În Grupa B, pe primul loc s-a clasat Corona Brașov, 6 puncte, urmată de Steaua, 3 p, Sportul Studențesc, 0 p.

Precedenta finală de Cupă s-a disputat în decembrie 2012, iar Corona a dispus de HSC la Miercurea Ciuc cu scorul de 3-2. Finala Cupei României va fi transmisă în direct de către postul de televiziune Digi Sport 3.

Ultimul act va fi deschis de un meci între echipa locală CSM Dunărea și selecționata pușcașilor marini canadieni, de pe Fregata HMCS Toronto.

Ambasada Canadei la București a informat zilele trecute Federația Română de Hochei pe Gheață despre faptul că în rada portului Constanța se va afla staționat vasul sub pavilion canadian, în perioada 12-15 septembrie. În aceeași adresă se preciza și că la bord se află o echipă de hochei cu patru linii complete și doi portari, care au echipament corespunzător și doresc să susțină un joc cu o echipă românească.

S-a luat decizia, de comun acord, ca echipa canadiană să evolueze de la ora 14,00, duminică, în compania celor de la CSM Dunărea Galați. Fregata HMCS Toronto face parte din Gruparea Maritimă Permanentă NATO din Marea Mediterană și a participat în aceste zile la exerciții comune cu marinarii români și bulgari, în apele Mării Negre, precizează site-ul FRHG.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate