48 de magazine din Braşov au oficial, în această perioadă, reduceri de preţuri

48 de magazine din Braşov au oficial, în această perioadă, reduceri de preţuri

soldari reduceri preturiÎn această perioadă, magazinele pot efectua reduceri de preţuri pentru produsele a căror desfacere are caracter sezonier, respectiv sunt destinate sezonului primăvară-vară, cu condiţia să respecte reglementările legale în vigoare. În total, la Primăria Braşov au fost înregistrate 48 de notificări, iar trei magazine au anunţat chiar lichidări de stoc. Între acestea din urmă se numără două magazine din complexele comerciale Brintex şi Orizont, dar şi unul de pe strada Mureşenilor.

Comercianţii au obligaţia să notifice la Primăria Braşov perioada în care efectuează vânzările de soldare, cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor, iar până la finele lui octombrie, aceştia pot stabili la alegere, o perioadă de 45 de zile în care pot efectua reduceri de preţ la produsele a căror desfacere are caracter sezonier.

Totodată, inspectorii municipalităţii verifică respectarea prevederilor legale, atât pentru cei care au anunţat soldări, cât şi în cazul celor care susţin că efectuează vânzări sub formă de promoţii. „S-au făcut deja controale şi au fost aplicate trei amenzi unor comercianţi care nu au respectat perioada de 15 zile între momentul anunţării soldării şi începerea acesteia. În astfel de cazuri, amenzile aplicate sunt cuprinse între 400 şi 2.000 de lei”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. În schimb, vânzările promoţionale nu trebuie notificate la Primăria Braşov, deoarece nu sunt considerate reduceri de preţuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.