Primarul Mânduc amenință Guvernul că pune taxă pe DN1 la Făgăraș

Primarul Mânduc amenință Guvernul că pune taxă pe DN1 la Făgăraș

Sotin Manduc primar fagarasSupărare mare la Făgăraș, unde oamenii sunt nemulțumiți că guvernanții au anunțat că renunță la proiectul construirii unei autostrăzi între Brașov și Sibiu. În schimb, pe această rută va fi realizat (cel puțin la nivel de intenție) un drum expres.

„Vreau să-i spun dlui. ministru (al Transporturilor – n.r.) Ioan Rus, referitor la posibilitatea de a nu mai fi construită autostrada Brașov – Sibiu, că Făgărașul nu este o minge de ping-pong. De 20 de ani se tot vorbeste despre ocolitoarea prin Sudul sau prin Nordul Făgărașului sau autostrada care ar trece de la Brașov la Sibiu, prin Făgăraș. Pentru că oamenii nu trăiesc 200-300 de ani, nu cred că este firesc să nu existe o strategie la nivel național referitoare la structura de drumuri. Fiecare ministru care a venit pe funcție a încercat să își impună punctul de vedere și să ia o autostradă de pe hartă și să o pună în altă parte, Chiar și așa, totul a rămas la nivelul de vorbe. Mâine (9.09.2014 – n.a.), la Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților a fost convocat minstrul Rus și am intenția să ajung la dl. minstru și vreau să-i spun că nu se mai poate așa“, a declarat astăzi primarul municipiului Făgăraș, Sorin Mănduc.

Făgărașul, „kilometrul zero“ al României

 

După ultimele studii făcute de Universitatea din Pitești și „Babes Bolyai“ din Cluj, spune edilul făgărășean, municipiul este „kilometrul zero“ al României și spune că nu este firesc să nu ai o autostradă care să treacă prin centrul României sau să nu ai o strategie care să spună că va exista una vreodată.

„Nu vreau să politizez acest subiect, dar la un miting electoral al PSD, în perioada campaniei de la europarlamentare, pe scenă au fost două bannere: /Iohannis = Autostrada Sibiu – Pitești», iar altul «Ponta = Autostrada Brașov – Sibiu». Acum vine ministrul Guvernului Ponta care spune că nu se mai face autostrada…“, a explicat primarul Mănduc supărarea pe care o are pentru politicienii de pe malul Dâmboviței aflați la putere.

Taxa de intrare în Făgăraș nu este o glumă!

Mînduc a precizat că nici nu se duce la ministru în calitate de primar, ci de făgărășean. „Am adunat 6.000 de semnături. Nu este firesc ca statul să ia taxe pe vignete, iar drumul național care traversează municipiul să fie administrat și reparat pe banii oamenilor din localitatea respectivă. Odată adunate aceste semnături, consider că s-a îndeplinit procedura de dezbatere publică și i-am cerută secretarei municipiului să redacteze proiectul de hotărâre de «instituire a unei taxe pentru mașinile de mare tonaj care tranzitează centrul municipiului și pentru impulsionarea construirii centurii ocolitoare»”, a precizat primarul Făgărașului.

El spune că inițiativa strângerii de semnături și instituirea acestei taxe aparține membrilor PNL din Consiliul Local Făgăraș și speră ca în luna septembrie acest proiect de hotărâre să se afle în comisiile de specialitate ale forului legislativ local.

Loading...
  1. N-ai fost in stare sa faci nimic in cei 6 ani de mandat si te trezesti vorbind aiurea. Este adevarat ca la taxat cetatenii fagaraseni te pricepi atat tu cat si ceilalti liberali din CL Fagaras. Ne-ati taxat de ne-ati omorat cu birurile voastre inventate doar ca sa supravietuiti. Taxa pe teava o sa fie cosmarul vietii tale de nimuruc politic mincinos.

    Prin dictatura voastra ati adus Fagarasul la stadiul de comuna. Suntem cei mai pregatiti in caz de conflict armat: avem traseele gata pregatite pe toate strazile, ne taxati pentru orice, suntem la limita subzistentei , praful si mizeira este cuvantul de ordine in Fagaras.

    Huuuooooo hotule si impostorule. Rusine sa iti fie! Mai ai si curajul sa mai vorbesti?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.