Primăria Făgăraș va inaugura un monument al rezistenței anticomuniste

Primăria Făgăraș va inaugura un monument al rezistenței anticomuniste

inchisoare comunista gard ghimpatDeși Făgărașul reprezintă un punct de referință al rezistenței anticomuniste, aici nu există un monument închinat luptătorilor anitcomuniști.

La cererea insistentă a Asociației Foștilor Deținuți Politic din România – filiala Făgăraș și a conducerii naționale a acestui organism, autoritățile locale au decis alocarea fondurilor necesare – 180.000 de lei – pentru construirea unui monument al rezistenței anticomuniste.

„Regretul meu este că abia acum putem realiza acest monument, cu care cinstim faptele luptătorilor anticomuniști din Făgăraș, care a fost centrul Rezistenței din România. La Făgăraș mai sunt doar șase persoane în viață. Monumentul îl vom inaugura în data de 28 septembrie, la porțile Cetății. Pentru amplasament am obținut acordul Ministerului Culturii. Din 1999-2000 se înceaarcă găsirea unui amplasament. Eu am spus că sunt de acord cu oricare amplasament, să fie de acord reprezentanții AFDPR și cei de la Cultură“, a precizat primarul Făgărașului, Sorin Mănduc.

Monumentul este un bloc de marmură care are un gol în formă de cruce. Edilul a precizat că, odată cu inaugurarea monumentului, înalt de cinci metri, va fi pusă la punct și o expoziție cu fotografii, precum și prezentarea poveștilor celor închiși în Cetatea Făgărașului, care până în 1964 a fost închisoare, când a fost desființată prin decret prezidențial.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate