Parcul de dinozauri de la Râșnov începe să prindă contur

Parcul de dinozauri de la Râșnov începe să prindă contur

DinoparkPrimii dinozauri care vor popula Dino Park au ajuns la Râșnov. Acesta se va întinde pe o suprafață de 2,5 ha, în apropierea Cetății Râșnov, pe drumul spre obiectivul

„Primele 14 exponate, din cele 56 câte vor fi în tot parcul, au fost aduse din Germania, unde sunt realizate dintr-un material special pe structură metalică. Patru au fost deja montate, astfel încât, până la sfârșitul acestui an, toate exponatele să ajungă la Râșnov, urmând ca parcul să fie deschis în primăvara anului viitor. Dinozaurii au între opt și 24,5 metri lungime și înălțimi ce variază între doi și 20 de metri înălțime. Exponatele reprezintă dinozauri din diferite specii și epoci și vor fi amplasate în așa fel încât să reprezinte evoluția acestor animale de-a lungul perioadelor preistorice”, a declarat administratorul Dino Park, Gabriel Rozorea.

El a precizat că ideea construirii unui asemenea parc a pornit de la faptul că Râșnovul este vizitat de turiști în tot timpul anului, iar un obiectiv turistic în plus „mai deosebit” ar atrage și mai mulți.

Sursa citată a mai precizat că, în prezent, aproximativ 30% din proiect este realizat. Pe lângă cei 56 de dinozauri, Dino Park va cuprinde un parc științific certificat de cercetătorii germani în materie de dinozauri, un cinematograf cu 70 de locuri, un loc de joacă generos pentru copii, locuri de creație, un lac artificial, două puncte de observare montate în copaci, alei, magazine de suveniruri.

DinozauriParcuri similare se află în Germania, Austria și altul în construcție la Las Vegas, a mai arătat Gabriel Rozorea. Investiția este realizată de o companie privată, care a accesat fonduri europene de peste 10 milioane de euro, iar terenul a fost pus la dispoziție de primăria Râșnov.

Gabriel Rozorea a precizat că Dino Park nu s-ar fi putut realiza fără o colaborare extraordinară cu primăria Râșnov de unde a primit tot sprijinul necesar.

Primarul orașului Râșnov, Adrian Veștea, a declarat că, pe lângă celelalte obiective turistice din Râșnov — Cetatea, Peștera Valea Cetății — care atrag an de an zeci de mii de turiști, Dino Park, liftul pe plan înclinat spre Cetatea Râșnov — aflat în construcție, dar și reamenajarea centrului istoric al orașului (proiect care se va finaliza anul viitor), vor contribui foarte mult la creșterea numărului de turiști, astfel ca Râșnovul să devină una dintre cele mai importante zone turistice din România.

„Suntem stațiune turistică de interes național și acest lucru ne obligă. Trebuie să atragem cât mai mulți turiști, dar fără investiții acest lucru este imposibil. Dacă în anul 2013 numărul turiștilor care au vizitat Cetatea Râșnov a fost de 208.000, până la finele acestui an vom atinge probabil 220.000, dacă avem în vedere că, în prima parte a anului numărul turiștilor care au vizitat Cetatea a fost cu 15.000 mai mare. Eu sper că turiștii care vin să viziteze Cetatea vor intra mai întâi în Dino Park”, a spus Adrian Veștea.

În prezent, Cetatea Râșnov este cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș având în vedere și faptul că aici se organizează în perioada anului numeroase manifestări culturale și artistice de la festivaluri medievale, la Festivalul de Film Istoric sau evenimente muzicale pentru copii.

Loading...
  1. Autoritati incompetente si inculte – ati dat aviz pentru constructia unei hale care sa gazduiasca o parte din complex ghici unde? Fix pe ruinele drumului medieval care ducea la cetate (nu e acelasi cu cel practicat astazi)! Adica ati distrus o portiune buna din drum pentru fundatie! Felicitari! Nu era de ajuns ca cetatea a suferit grave si irecuperabile distrugeri cat timp a fost concesionata italianului!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via