Viscri: Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) – primul maraton de bicicletă

Viscri: Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) –  primul maraton de bicicletă

mountain bikeFundația ADEPT Transilvania, în parteneriat cu NoMad Merida CST, anunță startul primului maraton de mountain bike pe trasee construite special pentru biciclete, în zona Sighișoarei. Startul are loc sâmbătă 26 iulie, ora 11.00, în satul Viscri, comuna Bunești, din județul Brașov.

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs potrivit atât cicliștilor profesioniști, cât și amatorilor. Concurenții vor avea de parcurs un traseu de 50 de kilometri, o mare parte desfășurându-se pe traseul construit de Fundația ADEPT în cadrul proiectului ”Descoperă Târnava Mare pe bicicletă”, în parteneriat cu organizaţia Prietenii Naturii din Elveţia și Fundația Orange.

Ne-am dorit să oferim o experiență unică, atât iubitorilor de natură cât și pasionaților de ciclism, dându-le ocazia să folosească în premieră pentru România primele trasee special construite pentru biciclete. Traseele sunt pietruite pentru a se evita producerea de noroi, sunt ușor de urmărit, sunt construite în proporție de 80% prin pădure și pot fi utilizate pe toată perioada anului, exceptând perioadele cu zăpadă.”, spune Cornel Stanciu, reprezentantul Fundaței Adept.

În același timp, obiectivul concursului este de a atrage un număr cât mai mare de iubitori ai mișcării în aer liber pentru a descoperi pedalând, zona satelor săsești din Transilvania. Astfel, punctele de alimentare vor fi amplasate în interiorul zidurilor celor 3 biserici fortificate săsești din Bunești, Criț și Meșendorf.

După concurs, participanții sunt așteptati la Viscri, pentru petrecerea cu produse locale, taur la proțap și concerte faine din partea celor de la Țapinarii și Robin and the Backstabbers.

Înscrierea în concurs se poate face inclusiv sâmbătă 26 iulie, ora 10:00, la Viscri – linia de start, iar mai multe informații despre traseu și optiuni de cazare se regăsesc pe site-ul concursului www.tbtrace.ro, pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/tbtrails sau pe www.discovertarnavamare.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published.