Cum se va îmbina istoria cu tehnologia, în Piaţa Sfatului, după montarea noului sistem de iluminat

Cum se va îmbina istoria cu tehnologia, în Piaţa Sfatului, după montarea noului sistem de iluminat

Cum vor arata lampadarele din Piata SfatuluiReprezentanţii companiei care administrează reţeaua de iluminat public din municipiul Braşov au început lucrările de înlocuire a sistemului de iluminat din Piaţa Sfatului. Reţeaua din această zonă fusese montată în 1998, însă, pe lângă faptul că era depăşită din punct de vedere tehnic, aspectul său făcea notă discordantă cu restul clădirilor.

Astfel, reprezentanţii Flash Lighting Services au căutat o soluţie tehnică care să îmbine eficient istoria şi arhitectura locului cu tehnologia de ultima generaţie. „Dorim să redăm Braşovului atmosfera de la începutul anilor 1900, prin montarea de stâlpi din fontă şi aparate de iluminat care să respecte forma celor de acum 100 de ani, însă realizate după tehnologii noi, cu eficienţă ridicată şi design stilizat. În istoria Pieţei Sfatului au fost două tipuri principale de stâlpi şi aparate de iluminat, şi vom îngloba în noul concept elemente din ambele tipuri”, a explicat Dan Vatăjelu, manager general al Flash Lighting Services SA.

Primarul George Scripcaru a precizat că noile corpuri de iluminat şi stâlpii se vor încadra în specificul amenajărilor din zonă şi vor fi în conformitate cu avizul pe care Primăria Braşov l-a primit de la Comisia de Cultură. Cum arata iluminatul din Piata Sfatului la 1900 2

Muncitorii au reuşit să toarne o parte dintre fundaţiile pentru montarea noilor stâlpi. Aceştia vor rămâne în locaţia în care au fost cei vechi, însă se va mai monta unul suplimentar, astfel încât să fie luminată întreaga suprafaţă a Pieţei. În prezent, pentru ca în Piaţa Sfatului să nu fie beznă pe timpul nopţii au fost montate provizoriu pe Casa Sfatului mai multe proiectoare. După ce se vor finaliza aceste lucrări vor începe cele din Parcul Central urmând ca şi aici stâlpii şi lampadarele să aibă o arhitectură specifică zonei.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via