„Traviata” de Verdi închide stagiunea la Opera Brașov

„Traviata” de Verdi închide stagiunea la Opera Brașov
foto> instudio.ro

foto> instudio.ro

Opera Braşov încheie stagiune 2013 – 2014 cu spectacolul extraordinar: „Traviata” de G. Verdi, într-o distribuţie excepţională.

În rolurile principale, invitaţii: Aurelia Florian, Cristian Mogoşan (Opera Naţională Cluj), Lucian Petrean, alături de soliştii Operei Braşov: Carmen Topciu, Sonia Hazarian, Mugurel Oancea (debut), Cristian Fieraru, Paul Tomescu, Marian Reşte, Dan Ionescu, Irinel Felea şi soliştii de balet: Iulia Coşeriu şi Dorin Mirea.

Socotită „noua Violetta Valery”, soprana braşoveancă Aurelia Florian repurtează succes după succes pe marile scene internaţionale, nu mai departe de sfârşitul lunii aprilie, înlocuind-o, în ultimul moment, pe Sonia Yoncheva în „Traviata” la München şi primind ovaţiile publicului şi critici extrem de favorabile.

I-a avut alături, ca parteneri, pe celebrii Rolando Villazón şi Leo Nucci. În stagiunea 2014 – 2015, la Israeli Opera din Tel Aviv, va fi distribuită, alături de Angela Gheorghiu, în rolul Magda din premiera „La Rondine” de G. Puccini, în care va cânta şi un alt braşovean, tenorul Marius Brenciu.

Publicul braşovean l-a putut asculta şi vedea pe tenorul Cristian Mogoşan, recent, interpretând, cu mare succes, rolul Canio din „Paiaţe” de R. Leoncavallo. Este câştigătorul Premiului I la Concursul Internaţional de Interpretare Vocală „Hariclea Darclée” – Brăila (2010) şi al aceluiaşi Premiu I la Concursul Internaţional de Interpretare Vocală „Sabin Drăgoi” (2011). Din partea revistei VIP, primeşte, în 2012, distincţia de Cel mai bun interpret de operă şi, anul următor, Cea mai bună voce masculină de operă în cadrul primei Gale de Operă de la Iaşi (2013).

La Opera Braşov, baritonul Lucian Petrean a cântat în rolurile principale din „Tosca” de G. Puccini, „Il Trovatore” şi „Rigoletto” de G. Verdi şi „Paiaţe” de R. Leoncavallo, fiind foarte îndrăgit de publicul meloman. A jucat, de asemenea, în cea mai recentă premieră, neconvenţionala producţie„Rigoletto” de G. Verdi, în regia lui Stephen Barlow, de la Opera Naţională Bucureşti.

Libretul operei „Traviata”: Francesco Maria Piave, după romanul „Dama cu camelii” de Al. Dumas fiul. Premiera operei: 6 martie 1853, Teatrul „La Fenice” din Veneţia. La Opera Braşov, „Traviata” a fost interpretată, în premieră, în anul 1958.

„Premiera din seara trecută a fost un eşec. E vina mea sau a soliştilor? Timpul va decide”, nota însuşi Verdi după premiera operei de la Veneţia. Dar iată că „Traviata” a trecut testul vremii, devenind, cu siguranţă, cea mai iubită şi una din cele mai cântate opere din lume.

Interpretează Corul, Orchestra și Baletul Operei Brașov.

Preţ bilete: 40 lei; 30 lei. Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.

Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi sâmbătă, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.