Liceul de Muzică nu se va mai muta. Măicuţele franciscane intră la negocieri pentru acest spaţiu cu Primăria

Liceul de Muzică nu se va mai muta. Măicuţele franciscane intră la negocieri pentru acest spaţiu cu Primăria
Liceul de Muzică Tudor Ciortea. Foto: looms.ro

Liceul de Muzică Tudor Ciortea. Foto: looms.ro

Liceul de Muzică are toate şansele să rămână în clădirea în care a funcţionat dintotdeauna, după ce reprezentanţii conducerii Ordinului Măicuţelor Franciscane au fost de acord să negocieze pe această temă. Unul dintre corpurile liceului a fost retrocedat de mai mult ani măicuţelor franciscane, însă şi corpul de clădire unde învaţă liceenii este în curs de retrocedare urmând ca Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) să dea o decizie în acest sens. „Au fost de acord ca liceul să rămână acolo, ţinând cont că spaţiul a fost deja retrocedat parţial, urmând ca să avem o întâlnire şi să ajungem la un acord comun. ANRP nu a dat, deocamdată, o decizie în ceea ce priveşte restituirea corpului de clădire în care funcţionează liceul, dar au documente din care reiese că au fost proprietari pe acest imobil şi vom face tot ceea ce este necesar, astfel ca Liceul de Muzică să îşi desfăşoare în continuare activitatea în această locaţie”, a precizat primarul George Scripcaru.

Măicuţele vor să amenajeze în corpul retrocedat un „pension”

Primarul a precizat că, în perioada următoare, vor începe şi lucrările de reabilitare a acestei clădiri, ţinând cont că este nevoie de intervenţii majore atât pentru consolidarea spaţiilor la interior, cât şi la faţadă. „Aceste lucrări de reparaţii sunt necesare, astfel ca elevii să îşi poată derula cursurile în continuare şi chiar dacă nu am făcut încă o negociere cu măicuţele franciscane, deocamdată, Primăria Braşov este proprietară pe respectiva clădire până ce va fi dată decizia ANRP şi, deocamdată, nu plătim nici un fel de chirie”, a explicat primarul Braşovului. Totodată, măicuţele şi-au manifestat intenţia ca în corpul pe care îl deţin deja în proprietate să amenajeze un soi de „pension” pentru fete, astfel ca să vină în sprijinul elevelor şi studentelor, care nu îşi permite o chirie în Braşov.

Executivul municipalităţii a căutat mai multe soluţii, pentru ca elevii de la Liceul de Muzică Tudor Ciortea să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii optime, după ce clădirea a fost revendicată. Iniţial era propusă mutarea liceului în incinta Colegiului Tehnic Maria Baiulescu, iar apoi, în clădirea fostului Liceul de Alimentaţie Publică din Uzina 2, însă nici profesorii şi nici părinţii nu au fost de acord cu aceste mutări.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via