După ce au închis spitalele din Brașov, PDL-iștii plâng de grija Sănătății

După ce au închis spitalele din Brașov, PDL-iștii plâng de grija Sănătății

Aurelian DanuDemocrat-liberalii brașoveni deplâng situația din Sănătate și au prezentat greutățile cu care se confrunta sistemul sanitar.

„Pensionarii nu au acces la scheme de tratament cu medicamente de ultimă generație, fiind pe medicamente prescrise acum 20-30 de ani. Apoi, să nu mai vorbim despre lipsa programelor de prevenție, supraimpozitarea sistemului de sănătate și neutilizarea banilor către destinația pentru care se face colectarea, imposibilitatea de către autoritățile judetene să asigure lucrările de reparații și funcționarea unităților medicale, din cauza că Guvernul nu asigură resursa financiară necesară, cum se confruntă Consiliul Județean Brașov cu reabilitarea Spitalului Județean, asigurarea resurselor pentru spitalele de la Neourologie, Pediatrie etc., greutatea cu care fac plățile la autoritățile autoritățile locale pentru spitalele din Făgăraș și Rupea. Apoi, problema salariilor din sistemul medical, care sunt foarte mici”, a declarat consilierul județean PDL Aurelian Danu.

Întrebat de reporterul newsbv.ro dacă pe vremea guvernării Boc era mai bine, când s-au închis spitalele de la Codlea, Săcele și Victoria, Danu a comentat sec: „Pentru ce am făcut am plătit la ultimele alegeri, dar acum actualul Guvern gestionează problema și mai prost. Actualului Guvern îi convine faptul că noi am închis atunci. De ce nu le redeschid acum??? Dar ce facem acum cu pensionarii care nu au acces la medicamte. trebuie sa dea declarații că nu au venituri conturi in bancă, desi unii si-au pus banii pentru înmormântare etc….”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.