Șase zile de film, în Piața Sfatului. Vor fi prezentate pelicule noi, premiate la festivalurile internaționale

Șase zile de film, în Piața Sfatului. Vor fi prezentate pelicule noi, premiate la festivalurile internaționale

Caravana film Piata SfatuluiDe marți și până duminică, Piața Sfatului se va transforma în cinematograf în aer liber, în cadrul unei caravane organizată de Asociația Culturală Metropolis.

Cinefilii vor avea parte de o selecţie filme de succes, premiate la importante festivaluri internaţionale de film, iar proiecțiile vor avea loc în fiecare seară, de la ora 21.00.

Caravana Metropolis urmăreşte facilitarea accesului publicului la film, în zonele unde nu există cinematografe, precum şi diversificarea ofertei de fim, prin prezentarea unor producţii de cea mai înaltă calitate artistică, dar care nu se bucură de o atenţie deosebită în sistemul tradiţional de distribuţie.

Proiectul a fost sprijinit financiar și de Primăria Brașov cu aproximativ 13.500 de lei. „Caravana filmelor face parte din seria de proiecte culturale susținute de municipalitate prin linia de finanțare susținută de municipalitate. Este genul de evenimente ce se va desfășura într-un spațiu mai puțin obișnuit pentru vizonarea de filme, dar care are succes și scoate lumea în aer liber. Noi sperăm că vremea ne va ajuta. Caravana filmelor a ajuns la cea de-a III-a ediție și, având în vedere că anii trecuți s-a bucurat de un real succes am considerat că trebuie susținut și în acest an”, a precizat primarul George Scripcaru.

Care sunt filmele prezentate

Astfel, marți seară, de la ora 21.00 va rula pelicula românească „Selfie”, urmând ca în Piața Sfatului să fie prezentă și echipa care a regizat filmul. Miercuri, la cinematograful în aer liber de la poalele Tâmpei, va rula un film în premieră națională, „Adâncul”, care a fost cel mai apreciat film irlandez al tuturor timpurilor.  Povestea filmului este bazată pe accidentul incredibil care a avut loc în mările Islandei în anul 1984. Un pescar încearcă să supraviețuiască înotând kilometri până la mal prin apele reci, după ce barca de pescuit se scufundă.

Joi seară, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze drama science-fiction „Her”, care primit Oscarul pentru scenariu original și Globul de aur pentru cel mai bun scenariu.

Vineri, în Piața Sfatului va fi prezentat un alt film în premieră națională „Kon-Tiki”, un film care îmbină istoria cu aventura și a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în 2013, nominalizat la European Film Awards 2013.

Sâmbătă, comedia „The Grand Budapest Hotel” va putea fi urmărită de la ora 21.00, iar duminică, în ultima zi a Cravanei Metropolis de la Brașov, iubitorii de film vor putea urmări comedia „Colivia Aurită”, care a primit  Premiul publicului la European Film Awards.

Cât este taxa de intrare

Caravana Metropolis utilizează cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii. accesul în gradenă se va face pe bază de bilete, costul acestora fiind  de 10 lei pentru adulţi şi de 5 lei pentru elevi şi studenţi, în baza carnetului vizat. Abonamentele pentru cele 6 zile de festival costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru studenţi sau elevi, iar abonamentele pentru trei zile costă 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru studenţi. Biletele sau abonamentele pot fi rezervate de pe site-ul caravanei, http://caravana.metropolisfilm.ro/, şi achitate în locaţia caravanei (Piaţa Sfatului nr 17-18), sau cumpărate în zilele festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.