Auto: Marele Premiu al Brașovului, în weekend

Auto: Marele Premiu al Brașovului, în weekend
Foto: Dan Strauti

Foto: Dan Strauti

Marele Premiu al orașului Brașov, etapa a doua a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2014, va avea loc în weekend cu participarea a 88 de piloți.

Marele Premiu al orașului Brașov a stabilit un nou record de participare la revenirea în campionat, în urmă cu un an, iar acum se menține la cote ridicate în privința interesului venit din partea sportivilor, dovadă numărul mare al concurenților înscriși.

Competiția se va desfășura pe drumul care leagă Brașovul de stațiunea Poiana Brașov. Startul va fi dat la câteva sute de metri de centrul istoric al Brașovului.

Lista de înscrieri conține actorii principali ai campionatului de viteză în coastă, în frunte cu campionul ultimelor sezoane, Lucien Hora.

Nu vor lipsi automobile special preparate pentru performanța pură, ca Mitsubishi-urile pilotate de Ovidiu Zaberca, Paul Andronic sau învingătorul ediției de anul trecut, Lucian Răduț. „Clubul Ferrari” îi include pe italianul Armando Battocchi și pe Horațiu Ionescu-Cristea, pilot care face trecerea la un spectaculos Ferrari 458 Challenge.

Va fi prezentă în efectiv complet echipa de raliuri Napoca Rally Academy, care îi va alinia la start pe Marco Tempestini (Ford Fiesta R5), Simone Tempestini (Peugeot 207 S2000), Bogdan Marișca (Skoda Fabia S2000), Danny Ungur (Subaru Impreza R4) și Florinel Tincescu (Citroen C2R2 Max).

Competiția îl va omagia pe Eugeniu Ionescu-Cristea, unul din cei mai mari alergători din istoria sportului cu motor din România, decedat în 2011.

După ce primele trei ediții ale Memorialului Eugeniu Ionescu-Cristea s-au desfășurat la Teliu, întrecerea se mută pe „Drumul Poienii”, traseu de care se leagă numele multiplului campion național de raliuri, viteză în coastă și viteză pe circuit, deținător al titlului de Campion Balcanic la raliuri. Pilotul care stabilește cel mai rapid timp al weekend-ului va fi răsplătit cu trofeul ce poarta numele marelui campion și care va fi oferit de Horațiu Ionescu—Cristea, nepotul său.

Întrecerea va fi alergată pe un traseu de 5 km, cu antrenamentele oficiale programate sâmbătă și cele două manșe de concurs planificate să debuteze duminică, începând cu ora 14,00.

Drumul care leagă Brașovul de Poiana Brașov (DN1E) va fi închis circulației publice în cele două zile în care se desfășoară întrecerea, în intervalele orare în care sunt programate manșele competiției.

Marele Premiu al Orașului Brașov se desfășoară cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Brașov, partenerii principali ai competiției.

Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2014 este organizat sub autoritatea Federației Române de Automobilism Sportiv.

Loading...
  1. […] brasovdrum blocat brasovpoiana brasovraliu brasovstiri brasov Cu ocazia desfasurarii Marelui Premiu al Orasului Brasov, cea de-a doua etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta 2014, drumul ce leaga Brasovul de […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.