Brașovul, capitala pizzei napoletane

Brașovul, capitala pizzei napoletane

pizzaDistracție și spectacol culinar la Brașov, în luna august, la Brașov. Asociația Producătorilor de Pizza din Italia (Napoli) organizează un festival al pizzei la poalele Tâmpei.

După cum ne-a declarat viceprimarul Răzvan Popa, evenimentul se va desfășura în Livada Poștei, unde vor fi amplasate zece cuptoare pe lemne. De asemenea, va fi amenajat un cort de 30 de metri pătrați, unde va fi prezentat procestul de prepararea a  aluatului. Popa spune că organizatorii italieni au precizat că toate ingeredintele, inclusiv făina, vor fi aduse din Italia (pentur că asa este regulamentul lor, să vină cu ingredientele lor).

„Cei care doresc, pot comanda si plătesc pizza  la intrare, iar deasupra fiecărui cuptor va fi montat un ecran digital unde va apărea numărul comezii. Când apare numarul respectiv, fiecare iși ridică comanda, fără a se crea busculade și aglomerație“, spuen viceprimarul Popa.

În același timp, „pizza-rii“ și ajutoarele lor pregătesc și un spectacol aferent preparării acestei delicatese. Este vorba despre modul cum jonglează cu aruncatul aluatului, diverse concursuri, va exista un concurs miss Festival, dar și concursuri pentru copii, toate pe muzică tradițională napolentană și românească.

„Manifestarea se va desfășura timp de zece zile, cel mai probabil în a doua jumătate a lunii august, în perioada  10-24 august (ideea este a de fi acoperite două weekend-uri)“, ne-a dezvăluit viceprimarul Popa.

 1. Deci, e pe bune ?? Ca am dat si eu stirea si daca se intampla ceva si nu se mai tine, parca te vad cum ne facem pizza-ri in P-ta Sfatului !!!

  Reply
 2. E pe bune,eu am vorbit saptamana trecuta cu organizatorii napoletani care mi au comiunicat faptul ca inca nu s-a definitivat totul .Sper pentru bresoveni sa poata gusta o pizza adevarata!!

  Reply
 3. Merci, Alina. Am aflat si eu ca e pe bune de la viceprimar. Numai ca locatia va fi Livada Postei, in perioada 10-24 august.

  Reply
 4. este festivalul? ca ieri in 10 aug nu era nimic in livada postei

  Reply
 5. este festivalul? ca ieri in 10 aug nu era nimic in livada postei

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.