Doi pui de urs găsiţi în Braşov, duşi într-un adăpost din Harghita

Doi pui de urs găsiţi în Braşov, duşi într-un adăpost din Harghita
Foto> arhiva

Foto> arhiva

Doi pui de urs, de aproximativ două luni, găsiţi de pădurari pe Valea Bogăţii din judeţul Braşov au fost preluaţi de o asociaţie şi duşi într-un centru din Bălan, judeţul Harghita.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei „Milioane de Prieteni”, cei doi pui de urs au fost descoperiţi de şeful unei exploatări silvice de pe Valea Bogăţii, după sezonul de vânătoare care s-a încheiat în urmă cu trei săptămâni.

Directorul companiei de exploatare a luat decizia fericită şi corectă de a ne aduce puii – un mascul şi o femelă -, pentru a fi preluaţi în custodie. Cel mai probabil, mama lor a fost împuşcată în timpul unei partide de vânătoare. Cu toate că este ilegal să împuşti ursoaica cu pui, în fiecare an descoperim cel puţin două cazuri de pui orfani. Noi îi preluăm şi îi supunem unui examen medical, înainte de a fi plasaţi spre reabilitare“, a declarat pentur Mediafax Cristina Lapis, preşedintele asociaţiei.

Cei doi pui, aflaţi în stare bună, au fost ţinuţi două zile în carantină, după care au fost examinaţi şi hrăniţi, apoi predaţi centrului de reabilitare a puilor de urşi orfani din Băan, judeţul Harghita.

Anual între trei şi zece pui de urs rămân orfani după ce ursoaicele sunt împuşcate ilegal, în sezonul de vânătoare din primăvară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.