Contre între PNL şi PSD pe tema amânării dezbaterii proiectelor de acordare a gratuităţii pe RAT

Contre între PNL şi PSD pe tema amânării dezbaterii proiectelor de acordare a gratuităţii pe RAT

Pensionari autobuz RAT BrasovConsilierii locali se vor reuni în şedinţă ordinară, mâine, de la ora 15.00, însă pe ordinea de zi nu au fost introduse şi propunerile de proiect de hotărâre privind acordarea gratuităţii pe RAT unor anumite categorii de braşoveni, respectiv cele propuse de grupurile de consilieri PSD şi PNL.

Viceprimarul liberal Adrian Atomei este de părere că aceste subiecte ar trebui dezbătute după alegerile europarlamentare, pentru a nu fi interpretate ca fiind cu caracter electoral.

„Înainte de a dezbate aceste propuneri, inclusiv cea făcută de colegul meu liberal, nu doar cea a PSD, trebuie să avem o discuţie cu Consiliul de Administraţie al RAT, dar şi cu reprezentanţii compartimentului de Buget – Finanţe din Primărie, precum şi în cadrul Comisiei Economice a Consiliului Local. Fac un apel către toţi colegii consilieri să dezbatem aceste proiecte după data de 25 mai pentru a nu fi interpretate ca având caracter electoral”, a subliniat Adrian Atomei.

PSD are o nouă soluţie pentru finanţare

Social-democraţii nici nu se gândesc să renunţe la dezbaterea proiectului propus de aceştia, respectiv cel privind acordarea gratuităţii pe RAT pentru pensionari în intervalul 8.30 – 14.00, care a primit susţinerea celor şase consilieri PSD, dar şi a celor doi aleşi locali din partea UDMR şi a celui din partea PC. „Am constatat cu surprindere că proiectul depus de noi nu apare pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din data de 30 aprilie. În calitate de consilier local, alături de colegii mei, voi cere Executivului local dezbaterea acestuia în şedinţa de mâine”, a susţinut viceprimarul social-democrat Răzvan Popa.

Acesta susţine că există şi o sursă clară de finanţare pentru asigurarea acestei facilităţi: reducerea alocării bugetare pentru reparaţia şi întreţinerea străzilor. „Pentru acest capitol a fost alocată suma de 100 de milioane de lei  şi cred că s-ar mai putea reduce din cheltuieli, astfel încât, anul acesta, să se efectueze doar lucrări de întreţinere”, a precizat Popa.

Bucur: Nu ne opunem!

În replică, liderului grupului de consilieri locali PNL, Ciprian Bucur, a precizat, pentru newsbv.ro, că liberalii nu se opun proiectului PSD: „Așa cum am mai declarat, noi susținem proiectul colegilor de la PSD, pe care noi  l-am ințiat, de fapt, în campania electorală, încă dinainte de înființarea USL. Însă am cerut colegilor de la PSD să facă apel la parlamentarii lor să urgenteze solicitarea președintelui Consiliului Județean, Aristotel Căncescu, către premierul Victor Ponta, de a urgenta alocarea banilor solicitați (10 milioane de euro) pentru subvenționarea gratuității la transport pentru toți pensionarii din județ, așa cum este echitabil“.

Loading...
  1. si se vor contra toata campania, dar sunt satul de faza asta cu gratuitate doar la pensionari,elevi etc, restul care muncesc si contribuie la buget sunt buni doar de plata, eu zic sa se faca o egalitate intre toate clasele sa se stabileasca care ar fi venitul rezonabil sub care sa beneficiezi de reducere si nicidecum unii gratis si altii integral

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.