Dezbatere publică pe tema construirii „ocolitoarei” de După Ziduri

Dezbatere publică pe tema construirii „ocolitoarei” de După Ziduri

dupa ziduriConsilierul local PNL Ciprian Bucur a anunțat, astăzi, că va fi organizată o dezbatere publică pe tema construirii unei „ocolitoare” a Centrului Istoric din Brașov, pe După Ziduri, având în vedere faptul că s-au iscat o serie de discuții pro și contra acestei investiții.

„Am discutat cu președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu,  si cu primarul George Scripcaru, pentru a se organiza o dezbatere publică, la care vor fi invitați specialiștii Primăriei Brașov, reprezentanți de la Ordinul Arhitecților, specialiști în urbanism, reprezentanți ai societății civile și, bineînțeles, este liber să participe oricine este interesat de acest subiect. Această investiție face parte dintr-un proiect integrat de dezvoltare, care cuprinde mai multe obiective și pentru care municipalitatea dorește accesarea de fonduri europene. Dorim să facem această dezbatere pentru o transparență deplină,  pentru a vedea dacă este oportun să facem acest drum pe După Ziduri și în ce condiții. Sunt evidente beneficiile unei astfel de investiții, care va asigura traficul spre cartierul Șchei, mai ales în contextul în care există intenția de a transforma în pietonal strada Mureșenilor”, a precizat Ciprian Bucur.

 1. Mie imi place asa cum este Brasovul acuma

  Reply
 2. Lasati zona istorica ; gasiti alte solutii ; respect , stg

  Reply
 3. Daca sunteti atat de interesat de dezvoltarea orasului, respectati conceptul de Dezvoltare Durabila. Conservati si protejati mediul inconjurator si transmiteti-l generatiilor urmatoare cel putin in starea in care l-ati mostenit. Nu trebuie sa distrugeti si sa cheltuiti iresponsabil banul public! Exista solutii simple si la indemana : limitarea accesului in zona veche a orasului doar pentru riverani, pe Balcescu si Castelului, ca sensuri unice, de exemplu.

  Reply
 4. Ar fi încă o performanță în ceea ce se poate numi MUTILAREA BRASOVULUI. Autorii, din păcate, nu vor fi trași la răspundere niciodată.Totuși, pentru…istorie, numele lor e bine să rămînă într-un dicționar al sfertodocților, grobienilor, suficienților etc. care au condus și și-au bătut joc de acest oraș…

  Reply
 5. …iar în fruntea lor trebuie pus ineptul George Scripcaru.

  Reply
 6. Ar trebuie sa va fie rusine! Sa barfiti si sa vorbiti in halul asta despre un primar ca Scripcaru. ce era Brasovul, va intreb , inainte sa devin el primar?? Va mai amintiti de mahalaua care era in gara Brasov? de haosul care era in trafic? de toata mizeria si toate gunoaiele care erau pe strazi? priviti in jur cum arata brasovul astazi! Vizitati alte orase ale tarii si faceti o comparatie! Este un oras superb curat cu proiecte si cu o dezvoltare europeana. Tineti la patrimonui ? Vrei conservare? De ce nu sunteti critici la adrea oamenilor care nu dau doi bani pe casele care se darama din centrul vechi ? Vi se pare ca o ocolitoare pe dupa ziduri ar fii o idee proasta? Ce este asa frumos dupa ziduri? Cand noaptea stau toti drogati acolo , toti samantari infecti sa isi arunce cojile de bomboane agricole pe jos? Cati dintreo voi nu face la fel? Considerati ca asta nu e dezvoltare durabila? In toate orasele moderne centrele istorice au fost ocolite de trafic si primaria s-a axat pe transformarea acestora in bulevarde pietonale. Pacat ca stati sa judecati co adminisratie si un primar care a adus brasuvul peste majoritatea oraselor din tara si nu apreciati nimic din ceea ce va oferic aces primat.
  PS. Nu sunt pedelist si nici nu favorizez niciun partit. Dar favorizez progresul si bunul simt nu incultura si vorba celor care stau pe margine in timp ce militare le scot molozul din casa!

  Reply
 7. Dragos, si eu am o parere foarte buna despre ce a facut G Scripcaru in Brasov. Asta nu inseamna neaparat ca proiectul asta este bun. Poate seara este asa cum zici tu ”dupa ziduri” desi am fost si seara si te-as contrazice: Nu am vazut decat niste tineri care cantau foarte civilizat la chitara si altii care faceau ture cu bicicleta. Oricum, ziua sigur nu vezi nimic din ce zici tu… Deci, parerea mea este ca cel mai bine ar fi sa faca TUNEL dintr-un capat in altul. Asa impacam si capra si varza. Va costa mai mult – evident – dar… Brasovul va gasi banii necesari.

  Reply
 8. Judecand dupa performantele gramaticale ale domnului Dragos, sunt convins ca face parte din elita politica actuala! (Poate consiliul local?) Daca nu este inca, pentru ca, probabil este „in strainatate” dorind binele romanilor din tara care nu stiu ce e bine pentru ei…, neaparat sa candideze! Adevarul este ca datorita unor astfel de persoane populiste si cu retorica de de acest gen (-pe care nu il voi numi, pentru a nu deschide altfel de discutii, dar stim ca majoritatea oamenilor care spun celorlalti ce este bine pentru ei, sfarsesc destul de abrupt) isi vor face loc in fruntea noastra: incompetentii, pungasii, nesimtitii, needucatii, nulitatile si vor deveni: primari, consilieri locali, deputati, ministri si presedinti. Doar atunci cand in Romania nu se va mai trai dupa sloganul imbecil:”A si furat, da’ a si facut”, vom avansa ca societate! Fenomenul „Dragos” este cel mai tipic pentru Romania din pacate si acest fenomen nu o sa inteleaga niciodata ce inseamna prezervarea unui patrimoniu, a unei culturi, a unei identitati, a unei imagini… El nu o sa vobeasca decat in sloganuri, o sa indemne la ura, o sa fie bucuros ca „s-a furat dar s-a si facut” si m-as bucura sa o faca de la volanul unui X5 alb, pe ritm de manele… (doar ne place stereotipia)

  Reply
 9. foarte inspirat comentariul Sebastian. dar in libajul folosit de mine nu se poate observa sloganuri si limbaj politic. In limbajul tau insa , da. O intrebare am penrtu tine: daca maine ii dai jos pe toti astia care fura si nu fac niciun bine societatii , pe cine pui in loc?
  Eu nu indem la ura si nu indem nici la marlanie. te intreb asadar adaca esti asa un mare sustinator al patrimoniului ce ai facut pentru conservarea patrimoniului inafara de a vorbi si a condamna pe cei care ” nu fac nimic” pentru el? daca e sa vorbim de solutii ale oamenilor de rand, acestia ar consturii probabil biserici, ar investi in minuni, cai verzi pe pereti. Pentru ca societatea este in stadiul dezastros pe care il blamezi nu este vina celor care ne conduc in totalitate este vina societati in primul rand. O societate inchisa la minte careia ii este greu sa distinga progresul de propria dorinta de a avansa de invidie si de dorinta colectiva de blamare , care la noi a devenit o moda. tot ce este rau e din cauza altcuiva nu a noastra . O intrebare mai am daca ai vrea sa imi raspunzi. ce fac brasovenii ca sa isi valorifice si sa isi protejeza patrimonuil? si am sa iti dau raspunsul meu inainte: nu isi ingrijesc fatadele in centrul vechi, scuipa pe strada, se imbulzesc in autobuz, nu au respect, arunca mizerie pe jos, injura etc. Tine minte ca patrimoniul unui oras nu tine numai de cladiri vechi si locuri indedite! Tine si de oameni si cum sunt oameni in jur. Degeaba ai u oras modern si protejat etc. daca e populat de oameni lipsiti de respect care scuipa in si pe patrimoniul tau .

  PS. Nu sunt afiliat politic dar credema ca in meseria mea stiu mai bine ca multi ce inseamna patrimoniu si dezvoltare durabila si cum mai numiti voi aceste cliseuri prin care se vrea doar atentie nu si fapte concrete . Exsista statistici care spun clar ca cei care blameaza un sistem au doua motive: 1 e in opozitie, 2 cauta atentie pentru a avansa in propiul domeniu. si ca sa iti mai spun un lucru , eu nu indem la ura , tu faci asta prin genu limbaj pe care il ai, si toti cei care scriu astfel de articole, pentru ca prezentati doar o varianta a povesti suficient de bine lucrata pentru a aduce in tabara voastra doar spalati pe creier care sa va sustina. daca sunteti corecti vorbiti in paralel si despre avantajele si despre dezavantajele unui proiect ca acesta si sa vedem atunci cum e.. 😉

  Reply
  • @Dragos Ma bucur ca pui problema corect, de dezbatere deschisa. Respect orice punct de vedere care este constructiv. De obicei, lumea vine si injura un ziarist, care relateaza fapte, declaratii etc. Da, sunt critic asupra unor subiecte de interes general. Poate asa reusesc sa „instig” opinia publică sa ia atitudine. Comunitatea este o masa amorfa, care nu reactioneaza. Mai degraba se complace in a se lasa purtata de val.
   NU cred ca acest articol este cel la care vrei sa faci tu referire. Am scris acele articole, si mi le asum. Nu plec acasa cu promenada si nici nu voi fi proprietar vreodata pe promenada de Dupa Ziduri, dar copiii mei si ai tai vreau sa stie ca au existat si voci care o vor promenada, nu un loc unde bikerii isi tureze motarele ca „da bine” in tunel si vor face sa faca sa reverebereze peretii Casei Sfatului.
   Pe de alta parte, daca privesti in urma, vei vedea ca tot timpul am fost in opozitie. Menirea ziaristului este sa fie de opozitie. Opozitie fata de putere – locala, nationala. Menirea presei este sa critice greselile puterii, nu sa laude gargaragii opozitiei.
   Apoi, asa cum tu ai o opinie diferita de cele scrise de mine (de fapt eu transmit declaratii ale celor citati in articol), nu cred ca se pune problema spalarii creierelor. Cititorii sunt suficient de deștepti sa nu se lase manipulati. Si in niciun caz pe chestiuni de interes public. Nu trebuie sa manipulezi cand cineva iti mareste taxele si impozitele, cand cineva a taiat pensii, salarii, cand cineva nu iti face autostrada etc. Daca vrei, un ziarist trebuie sa se identifice cu problemle comunitatii pentru care scrie. Asta este parerea mea, buna sau rea, in mod cert perfectibila.

   Reply
  • P.S. – coemntariul semnat Sebastian nu imi apartine

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.