Sașii se opun construirii drumului de După Ziduri

Sașii se opun construirii drumului de După Ziduri
graft iarnaAdunarea Generala a Reprezentantilor a Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) Brasov, care s-a întrunit ieri, a adoptat o declaratie referitoare la intentia Primăriei, la ințiativa primarului George Scripcaru, de a amenaja o artera de circulatie pe După Ziduri.
Wolfgang Wittstock, preşedintele FDGR Braşov

Wolfgang Wittstock, preşedintele FDGR Braşov

„Cu îngrijorare deosebita am luat act de intentia municipalitatii Brasov de a amenaja o artera de circulatie cu dublu sens in zona paraului Graft, care sa faca legatura intre Sirul Livezii si str. G. Baritiu. Consideram că, prin realizarea acestui proiect, va fi distrusa o zona pitoreasca a municipiului, spatiu de recreere iubit de brasoveni și admirat de turistii care viziteaza orasul nostru. Amenajarea arterei de acces auto ar aduce grave daune mediului inconjurator si ar afecta securitatea fortificatiilor medievale ale Cetatii Brasovului din aceasta zona (de ex. Bastionul Graft, Bastionul Fierarilor, Turnul Negru, Turnul Alb si intregul lant al zidurilor de aparare ale Cetatii din acest perimetru).

Avand in vedere aceste argumente, solicitam insistent municipalitatii sa renunte la acest proiect si sa identifice, cu sprijinul specialistilor din domeniul urbanismului si amenajarii teritoriului, solutii alternative pentru gestionarea traficului auto si pietonal din centrul istoric al municipiului Brasov“, se arată în declarația remisă redacției noastre de către președintele FDGR Brașov, Wolfgang Wittstock, care a fost reconfirmat pe funcție, tot ieri, pentru încă un mandat de patru ani.
Loading...
  1. Sincer, eu nu inteleg pe unde naiba au de gand sa bage o strada cu dublu sens pe acolo ? Sebastian, nu exista o harta, sa ne dam si noi seama ce vor sa faca ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via