Atenţie la taximetriştii „şmecheri”: nu dau prioritate, dar dau cu pumnul!

Atenţie la taximetriştii „şmecheri”:  nu dau prioritate, dar dau cu pumnul!

taximetrist agresiv bv 14 wrlBraşovul nu este cel mai aglomerat oraş din punct de vedere al traficului, însă cu toate acestea nervii şoferilor mai cedează. Aşa s-a întâmplat şi luni seara, în jurul orei 18.45, când a avut loc un incident, în zona Pieţei Tractorul, implicaţi fiind un taximetrist şi un tânăr conducător din Braşov.

Acesta din urmă ne-a povestit că se deplasa dinspre Bulevardul Griviţei către strada Independenţei, unde urma să aibă o întâlnire în interes de servici, pe drum întâlnind autoturismul cu numărul de înmatriculare BV 14 WLR, un taxi al firmei TOD. „Totul a început într-o intersecţie, în care amândoi aveam «STOP», însă el ar fi trebuit să îmi acorde prioritate, deoarece urma să schimbe direcţia de mers, virând spre stânga. Nu a făcut-o şi era să mă lovească, coliziunea fiind evitată în ultimul moment. A deschis uşa şi a ţipat ceva către mine, nu am înţeles exact ce, iar eu l-am întrebat doar atât: «Cine avea prioritate?». A închis apoi uşa, a dat cu spatele, fiind, în acel moment, pe sensul meu de mers şi a plecat”, a explicat braşoveanul de 29 de ani cum a început conflictul. Acesta şi-a văzut în continuare de drum, îndreptându-se spre cartierul Tractorul pentru a ajunge la întâlnirea programată.

I-a dat o „lecţie” la semafor

„Stăteam la coadă, pe banda a doua, iar la un moment dat taximetristul a reapărut, de undeva din dreapta, de pe prima bandă şi mi-a tăiat calea, aşezându-se perpendicular în faţa mea. Putea produce iarăşi un accident, chiar din două cauze. O dată, pentru că era să mă izbesc de el, iar apoi, încercând să îl evit şi ieşind pe contrasens, aş fi putut intra în coliziune cu o maşină care venea din faţă. S-a îndreptat către mine, mi-a deschis uşa şi m-a lovit în figură, cu pumnul, zicându-mi în acelaşi timp, «Cine eşti tu să mă înveţi regulile de circulaţie?». S-a urcat apoi, din nou, în maşina sa”, a continuat şoferul agresat povestea. Acesta i-a făcut şi o poză taximetristului, fapt care l-a enervat şi mai tare şi l-a determinat să coboare din nou din maşină. Norocul tânărului a fost că semaforul a arătat imediat culoarea verde şi a putut pleca de la faţa locului.

Speră ca Poliţia să-şi facă treaba

„Am sunat imediat la dispeceratul firmei, de două ori, însă mi s-a spus că voi fi sunat a doua zi. Aşa că am decis să merg la Poliţie şi la medicul legist, care mi-a eliberat un certificat conform căruia am nevoie de 3 zile de îngrijiri. Nu am nicio pretenţie de la dânsul, nu vreau să câştig vreun ban. Doar că nu mă consider vinovat cu nimic pentru cele întâmplate, gestul său a fost total deplasat şi sper ca organele să-şi facă treaba şi să ia măsurile care se cuvin. Dacă eram vinovat cu ceva aş fi recunoscut şi aş fi zis că poate l-am provocat în vreun fel, dar nu este cazul”, a încheiat tânărul agresat.

Firma de taximetrie nu recunoaşte incidentul

Acesta nu a dorit să-şi divulge numele, spunând că nu vrea să se facă în vreun fel cunoscut, dar în primul rand pentru că, lucrând în domeniul IT, numele său este adeseori căutat pe Internet de către clienţi, iar asocierea cu un asemenea incident i-ar putea aduce neplăceri din punct de vedere profesional.

Contactaţi pentru a îşi spune punctul de vedere, reprezentanţii companiei TOD neagă existenţa incidentului şi declară că autoturismul cu numărul respectiv de înmatriculare nu este înregistrat în evidenţa firmei. „Nu am primit niciun fel de sesizare, nu ştim de existenţa vreunui incident, luni seara şi nici nu avem vreo maşină cu numărul respectiv. Vă rugăm să nu ne mai deranjaţi pentru că avem destulă treabă”, s-au rezumat să declare reprezentanţii companiei.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.