Zeci de edituri şi case de discuri la ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică

Zeci de edituri şi case de discuri la ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică

targ-carte Târgul Internaţional de Carte şi Muzică, devenit un reper cultural al Braşovului pentru luna martie, va reuni anul acesta peste 40 de edituri, dar şi numeroase case de discuri din România.

Evenimentul, organizat de Asociaţia Culturală Libris Braşov, în parteneriat cu Primăria, Consiliul Judeţean, Camera de Comerţ şi Industrie şi Universitatea „Transilvania“ Braşov, se va desfăşura în perioada 20-23 martie.
„Devenit un reper cultural tradiţional pentru luna martie la Braşov, la ediţia din acest an a manifestării vor fi peste 40 de edituri şi 60 de standuri cu cărţi din diverse domenii precum: literatură română şi universală, ştiinţe umaniste şi politice, terapie familială şi de cuplu, dezvoltare personală, sănătate şi nutriţie,business, cărţi pentru copii şi carte şcolară, medicină, ştiinţe economice, limbi străine, religie, spiritualitate, cărţi în limbi străine din România, Olanda, Anglia, Ungaria, dar şi case de discuri, expoziţii de artă. Vor avea loc lansări de carte şi albume muzicale, sesiuni de autografe, întâlniri cu cititorii, seri culturale de excepţie“, a precizat marţi, într-o conferinţă de presă preşedintele Asociaţiei Libris Cultural Braşov, Virgil Oniţă.
Conform acestuia, la târg sunt aşteptaţi Lucian Boia, Daniela Zeca Buzura, Adelin Petrişor, arh. Augustin Ioan, Stela Popescu, IPS dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi preot prof. dr. Vasile Oltean, directorul Muzeului Primei Şcoli Româneşti, Iulia Badea-Gueritee, jurnalist la Courrier Internaţional Paris şi americanul Larry Watts.
Ediţia din 2014 a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică propune vizitatorilor seri culturale susţinute de solişti ai Operei şi Filarmonicii din Braşov, actori cum ar fi George Custură, Elena Popa, interpreţi de muzică folk, pop-rock, muzică franţuzească cu Magda Puskas, Ioan Gyuri Pascu, Silvan Stâncel, Ovidiu Scridon, Alexandra Fits şi Guido van de Meent din Olanda.
Duminică, ultima zi a târgului va fi dedicată folclorului autohton şi de peste graniţe, avându-i ca protagonişti pe soliştii de muzică populară Rozalia Oprea, Dumitru Dobrican şi Dănţăuşii din Groşi, Daniel Rosalim, Rodica Pop Seling, Cvintetul Vocal Anatoly, dar şi un ansamblu de tradiţii din Malaysia.
Viceprimarul Braşovului, Adrian Atomei a precizat la conferinţa de presă că Târgul Internaţional de Carte şi Muzică este un eveniment cultural de marcă al oraşului şi de aceea este susţinut şi din punct de vedere financiar cu suma de 85.000 de lei, cea mai importantă alocaţie financiară pentru un proiect cultural din totalul de 12 pe care le susţine primăria.
„Ne bucurăm că acest proiect rezistă fiind la a-11-a ediţie fără întrerupere şi de aceea şi primăria acordă cel mai mare sprijin financiar . Sperăm să fie organizat cât mai mulţi ani de acum încolo pentru că este un reper cultural de marcă“, a spus viceprimarul.
Conform Ceciliei Doiciu, director în Primăria Braşov, din bugetul local sunt finanţate 12 proiecte culturale, unele de tradiţie, altele noi, suma totală alocată pentru susţinerea acestora fiind de 375.000 de lei.
Potrivit lui Doiciu, proiecte culturale susţinute de primărie care se vor desfăşura în acest an la Braşov sunt: Festivalul de poezie organizat de Facultatea de Litere din Braşov, Ateliere de artă alternativă oraganizate de Muzeul „Casa Mureşenilor“, Târgul Internaţional de Carte şi Muzică din luna martie şi Festivalul de Carte şi Muzică organizat în luna iulie în Piaţa Sfatului, Festivalul Musica Coronensis, Festivalul de Artă Urbană, Săptămâna Comediei, Festivalul Cetatea Muzicală a Braşovului, Cinema în aer liber, Oraşul Memorabil organizat de Asociaţia Arhitecţilor din Braşov, Festivalul Etnovember, proiect privind promovarea tinerilor talentaţi ai Liceului de Muzică din Braşov.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via