Primăria face site cu câinii de la Azilul din Stupini!

Primăria face site cu câinii de la Azilul din Stupini!

caini maidaneziViceprimarul Adrian Atomei a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că Primăria Brașov pregătește lansarea unui site care va conține fotografii cu toți cățelușii cu vârsta, descrierea locului de unde au fost ridicați din Brașov, astfel încât cei care și-au pierdut câinii să-i recupereze sau să își poată alege un animal pe care să-l adopte. De asemenea, se vor putea face și adopții la distanță.

Atomaei a mai precizat și faptul că Serviciul de Gestiune a Câinilor Fără Stăpâni se va muta, în această săptămână, la adăpostul de la Stupini.

„S-a văzut în anumite situații că această separare a adăpostului de partea administrativă crea disfuncționalități în funcționarea serviciului. Conform organigramei sunt în total 12 persoane. Trei au plecat la începutul anului, pentru că s-a modificat legea de funcționare în acest domeniu (trebuie asigurat program nonstop la azil) și s-au scos la concurs locurile vacante”, a precizat Atomei.

adrian atomei

Viceprimarul a precizat că două săptămâni a fost suspendată activitatea, întrucât personalul a treuit să se reautorizeze pentru a folosi armele cu tranchilizante, iar de această săptămână va reîncepe în forță strângerea câinilor de pe domeniul public. Capacitatea azilului de la Stupini este de 340 de animale.

„Facem apel la iubitorii de animale să adopte câinii, pentru că legea ne obligă ca după trecerea termenului de 14 zile să îi eutanasiem. Am discutat astăzi și cu dna. Cristian Lapis, președinta Asociației Milioane de Prieteni, care și domnia sa face eforturi pentru a-i prelua și a-i da spre adopție iubitorilort de animale. Până la aceast oră au fost eutnanasiate doar animalele bolnave și care nu mai puteau fi tratate”, a declarat Atomei.

  1. Domnul Flavius Barbulescu mai lucreaza acolo?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.