Primăria va începe, anul acesta, lucrările de amenajare a unei noi săli de sport la Şcoala 15

Primăria va începe, anul acesta, lucrările de amenajare a unei noi săli de sport la Şcoala 15

Sala sport scoala 30 (2)Anul trecut, reprezentanţii Primăriei Braşov au demarat lucrările de amenajare a unor săli de sport pentru patru şcoli din municipiu, una dintre acestea fiind dată în folosinţă la finele lui noiembrie anul trecut, la Şcoala nr. 31 din cartierul Triaj, iar la restul lucrările fiind aproape de final.

Din 7 săli, au rămas 4

Iniţial, edilii intenţionau să amenajeze şapte astfel de spaţii, încă de anul trecut, dar nu au mai fost fonduri suficiente la buget. Cum nici pentru 2014 nu sunt bani mai mulţi, anul acesta, vor mai începe lucrările doar la o singură sală de sport, la Şcoala nr. 15, de pe strada Mihai Viteazu. În prezent, reprezentanţii Primăriei lucrează la elaborarea documentaţiei pentru lansarea licitaţiei în vederea proiectării noii săli de sport. „Vrem ca la finele acestei luni să fie finalizată această documentaţie şi lansată licitaţia. Termenul de construcţie este de 18 luni, dar din experienţa avută la celelalte săli de sport, lucrările s-au terminat mai repede. Sperăm ca şi în acest caz, în funcţie de derularea procedurilor, să finalizăm lucrarea până la începutul anului şcolar 2015 – 2016”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Cost estimat de 1,6 milioane de lei pentru o astfel de sală

Toate sălile de sport de la şcoli din oraş sunt construite după un proiect tip, care a fost utilizat iniţial  şi la şcolile generale nr. 3 (fostă7) şi nr. 27. Valoarea estimată pentru o sală de gimnastică a fost de 1,6 milioane de lei, acestea având proiectat un teren de 19 x 18 metri pentru exerciţii fizice, dar şi vestiare, grupuri sanitare, duşuri şi un cabinet pentru antrenor. De la momentul semnării contractelor de execuţie, sălile de sport ar fi trebuit să fie gata în maximum 18 luni. Noile săli sunt construite pe structură metalică, cu panouri tip „sandviş”, după modelul sălii existente deja la Şcoala generală nr. 7. Costul final al lucrării poate fi însă mai mic, în funcţie de concurenţa la licitaţie. De exemplu, construcţia sălii de sport din Triaj a costat 850.000 de lei.

Câţi bani se investesc în şcoli în 2014
Anul acesta, edilii au alocat un buget total de aproape 12 milioane de lei pentru investiţii în unităţile de învăţământ şi alte aproximativ 3 milioane de lei pentru lucrările de reparaţii şi igienizare care se derulează pe parcursul vacanţei de vară în toate şcolile, liceele şi grădiniţele din oraş. Grosul banilor de investiţii se vor duce pe reabilitarea fostului Liceu din Uzina 2, unde se va muta Liceul Sportiv. De reparaţii capitale va beneficia şi corpul A al Colegiului Naţional Unirea, dar şi unul dintre corpurile Şcolii Generale nr. 12.

Leave a Reply

Your email address will not be published.