Servicii pentru copiii cu dizabilități și pentru cei care au nevoie de recuperare la Baza din Noua

Servicii pentru copiii cu dizabilități și pentru cei care au nevoie de recuperare la Baza din Noua

razvan popaViceprimarul Răzvan Popa a anunțat astăzi că va extinde activitatea de la Baza de tratament din cartierul Noua și pentru copiii cu dizabilități, precum și pentru cei care au probleme de recuperare în urma unor accidente, traumatisme etc.

„Ne-am gândit să-i dăm drumul la acest serviciu pe parcursul anului, după punerea în funcțiune a centrului Respiro (sfârșitul lunii martie). Mai sunt lucruri legate de procedură, în vederea atribuirii contractului. Sper ca la finalul lunii martie să semnăm contractul (în valoare de 570.000 de lei) și să-i dăm drumul pentru achiziționarea noilor servicii, ocazie cu care vrem să introducem și serviciile pentru copii. În acest sens va exista un medic specializat pentru recuperare pentru copii”, a precizat Răzvan Popa.

O altă veste bună vine pentru veteranii de război și urmașii acestora, cărora li se va permite accesul gratuit la baza de tratament, începând de luna viitoare.

În prezent, un succes deosebit îl are bazinul de recuperare, unde zilnic vin cel puțin 25 de persoane. Întreaga capacitate de hidroterapie funcționează la capacitate maximă, a mai precizat viceprimarul Popa. De asemenea, la baza de tratament există 10 specialiști în kinetoterapie și trebuie să ajungă la 12, iar la centrul Respiro sunt 12 și vor fi 16.

Tarifele sunt de la 3-5 lei până la 30 de lei, în funcție de procedură.

Leave a Reply

Your email address will not be published.