Silver Mountain, o „țeapă“ imobiliară de 35 de milioane de euro

Silver Mountain, o „țeapă“ imobiliară de 35 de milioane de euro

silver mountainComplexul rezidenţial de lux Silver Mountain din Poiana Braşov, visul milionarului Dan Fisher răpus de cancer pulmonar în vara anului 2012, a intrat în faliment la solicitarea BCR, care deţine 99% din masa credală.

Compania INR Management Real Estate, prin intermediul căreia a fost dezvoltat proiectul, se afla în insolvenţă din august anul trecut, însă Euro Insol, administratorul judiciar al firmei, a propus intrarea în faliment. BCR a finanţat proiectul cu circa 85 mil. euro, bani pe care nu îi va mai recupera integral în contextul în care ultimele evaluări ale proiectului indică o valoare de 50 mil. euro.

Cu o lună înainte de declanşarea insolvenţei, firma a fost cumpărată de la sora lui Dan Fisher de fondul asiatic de investiţii UNI-ASIA Holding, reprezentat în Europa de Est de Bogdan Gheorghiu. Cumpărătorii erau dispuşi să continue proiectul gândit de Dan Fisher, pentru finalizarea căruia mai sunt nevoie de circa 100 mil. euro.

„La licitaţia pe care o vom organiza în martie poate să participe orice fond de investiţii, inclusiv UNI-ASIA Holding din China. Banca, în calitatea sa de creditor majoritar, deţinând 99% din masa credală, va fi foarte fericită să ia banii oricui. Avem o evaluare care plasează activele de la Poiana Braşov la 50 mil. euro, la care se adaugă încă două terenuri ale companiei în Snagov şi Piteşti, evaluate la 3 mil. euro“, a declarat pentru Capital Remus Borza, managing partner al Euro Insol.

Potrivit acestuia, este puţin probabil ca preţul de vânzare să scadă sub valoarea de evaluare.

„Din ultimele discuţii UNI-ASIA nu este dispus să ofere mai mult de 20 mil. euro, dar nimeni nu îi împiedică să mai caute la puşculiţă încă 30 mil. euro, adică mărunţiş pentru un fond de investiţii care se respectă“, mai spune Borza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.