EXCLUSIV Studenții de la Facultatea de Medicină din Brașov și-au reclamat profesorii la Parlament!

EXCLUSIV Studenții de la Facultatea de Medicină din Brașov și-au reclamat profesorii la Parlament!

Rectoratul Universitatii TransilvaniaUn memoriu semnat de aproximativ 100 de studenți de la Facultatea de Medicină (Universitatea Transilvania) din Brașov a fost înregistrat la Parlament.

Studenții reclamă două cadre didactice: prodecanul Dan Grigorescu (fostul director al Spitalului Județean de Urgență Brașov) și pe Alina Pascu, de la Fiziopatologie „pentru lipsa de obiectivitate la examene“ și pentru că-i „pică“ pe rupte.

Practic, 80-90% dintre studenții care au susținut exmenuil la cele două cadre didactice nu au promovat examenul, în timp ce la restul materiilor gradul de absolvire este de peste 80%!

La Senat, președinta Comisiei de Educație, Ecaterina Andronescu, l-a delegat pe senatorul PNL de Brașov, doctorul Marius Neculoiu, să vadă care este realitatea la fața locului. „Prea multe lucruri nu pot să vă spun. Am stat de vorbă cu profesorii de la Facultatea de Medicină. Și dl. rector Abrudan cunoaște situația. Profesorii spun că sunt slab pregătiți studenții, de aceea sunt aceste rezultate. De celaltă parte, studenții cer ca la examenele suținute de aceștia, să fie prezentă o comisie de examinare, fie internă, din cadrul Universității, fie din afara facultății. Eu sper ca această situație să fie rezolvată cât mai repede, iar rațiunea să-și spună cuvântul“, a declarat în exclusivitate pentru newsbv.ro senatorul Marius Neculoiu.

 

 1. […] Studenții reclamă două cadre didactice: prodecanul Dan Grigorescu (fostul director al Spitalului Județean de Urgență Brașov) și pe Alina Pascu, de la Fiziopatologie „pentru lipsa de obiectivitate la examene“ și pentru că-i „pică“ pe rupte, scrie newsbv.ro. […]

  Reply
 2. Se poate trece la aceste doua examene fara nici un fel de problema, atata timp cat se invata, o spun din experienta. Si pe noi ne-au picat pana nu ne-am apucat de invatat. Daca sunt astia puturosi (ma refer la studenti), ar trebui mai degraba lasati repetenti cu totii, sau n-au ce cauta acolo.

  Reply
 3. cine invata nu pica … medicina nu e pt. oricine sau pt. cei ce au impresia ca prin metoda copierii cu casca devin doctorii viitorului.

  Reply
 4. […] Este vorba despre verificările pe care trebuie să le facă senatorul PNL Marius Neculoiu în urma memoriului trimis de mai mulți studenți prin care reclamau pe prodecanul Dan Grigorescu (fostul director al Spitalului Județean de Urgență Brașov) și pe Alina Pascu, de la Fiziopatologie „pentru lipsa de obiectivitate la examene“ și pentru că-i „pică“ pe rupte, subiect despre care newsbv.ro a scris în exlcusivitate AICI. […]

  Reply
 5. cine nu stie adevarul nu ar trebui sa vorbeasca, de ce anul trecut din 200 de restantieri care riscau sa ramana repetenti au cerut sesiune speciala pentru a mai incerca sa treaca examenul abia dupa lungi discutii si rugaminte s-a aprobat la inceputul anului universitar? de ce la materiile respective se da examenul de 6-7 ori si nu se trece ? prima data da, nu ai inteles materia si nu ai trecut , a doua oara nu ai invatat suficent, dar deja dupa 3 4 dati deja se tipareste in memorie ceva si treci, dar nu , doamna Doctor Alina Pascu a zis ca alege aleatoriu cine sa treaca si cine nu, au fost studenti care au dat examenul de 11 ori in anii cand aveai voie sa iti dai restantele din anul 1 si in anul 4 si abia au trecut, sunt materii mult mai grele si la care se trece nu din prima incercare dar din a doua sigur si care au mai multe credite, de ce la celelalte materii promovabilitatea este de 70-80 % iar la aceste 2 materii este invers? cine nu cunoaste adevarata situatie ar trebui sa nu vorbeasca ! iar cei care ies adevarati doctori, asistenti stiu ca un bolnav nu se poate trata cu copiat sau cu cartea in brate !

  Reply
  • Sunt foarte de acord cu ce spui.Se intampla si in Bucuresti acelasi lucru la fiziopatologie.

   Reply
  • Sunt foarte de acord cu ce spui.Se intampla si in Bucuresti acelasi lucru la fiziopatologie.Intereseaza-te de doctorita Mahler.Si ei ar trebui sa i se faca memoriu de catre studenti, pentru ca este foarte slaba.Se muta de la un spital la altul, din Oradea la Timisoara la Bucuresti,,,,,,

   Reply
 6. sunt un fost student al Dr. Pascu, deja profesez de cativa ani. Va pot spune 1 lucru , am dat examenul de 3 ori si va zic din proprie experienta ca materia nu e nici cea mai grea dar nici cea mai usoara, dar in momentul cd. intradevar am invata am luat nota 9. La fel va pot spune si despre fostii mei colegi. Daca iti dai putin interesul, treci. De Grigorescu nu va pot spune nimic, atunci nu am avut contact cu el.

  Reply
 7. Nu s-a rezolvat nimic, oroarea continua iar ea ameninta cu judecata daca mai are curaj cineva sa o reclame. O alta doamna cu prea multe pile.

  Reply
 8. Eu cred ca pur si simplu studentii n-au treaba cu invatatu. Mai ales ca multi dintre acestia au terminat licee de 9+ (ma intreb cum?). Stiu studenti care abia au luat bacul si au terminat la profesionala, avand admiterea abia luata si au promovat la profii respectivi cu +9 din prima….Examenele acestea sunt ca o teza la scoala trebuie sa rezolvi problemele cu atentie sa dai definitii si sa stii despre ce este vorba in subiect. Si culmea ca daca esti doar pe subiect fara sa scrii totul din carte iti dau examenul lejer.

  Reply
  • Ma voi sunteti batuti in cap, cei din interior cunosc foarte bine problema. Tu nu intelegi ca poti sa ii scrii si de 10 daca ea nu vrea sa ti-l dea nu ti-l da. O data asta. A doua , este faptul ca nu ai materiale de pe care sa inveti…ai 10 foi ditr-o carte si asta e tot. 🙂 Asa comentati voi, dar habar n aveti de cine vorbiti.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.