blog-logo

Securistul Paraschiv, „albit“ de păcate de Curtea de Apel București

Securistul Paraschiv, „albit“ de păcate de Curtea de Apel București

nicolae paraschivMagistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis pe 20 decembrie, exact la 24 de ani de la evenimentele sângeroase din decembrie 1989, că fostul maior de Securitate Nicolae Paraschiv, în prezent secretar al municipiului Braşov, nu a făcut „poliţie politică”.

Potrivit Evenimentului Zilei, Curtea de Apel a decis să anuleze deciziile nr. 7078/20.12.2007 şi nr. 3583/11.10.2007 prin care Colegiul CNSAS stabilea că Nicolae Paraschiv a făcut „poliţie politică”.

Deciziile Colegiului au fost stabilite în urma studierii dosarelor atât a celor anchetaţi de Paraschiv, cât şi a rapoartelor pe care acesta le-a înaintat superiorilor. Din acestea reiese cât se poate de limpede cum actualul secretar al Primăriei Braşov dispunea măsuri represive împotriva celor anchetaţi pentru „manifestări duşmănoase grave la adresa conducerii superioare de partid şi de stat”. Astfel, după cum se poate vedea şi din documentul de mai jos, Paraschiv dispunea ”încadrarea informativă” şi ”interceptarea corespondenței interne” a celor urmăriţi pentru a stabili ”motivația manifestărilor dușmănoase”.

Alte articole:   Întreruperi programate de curent în Predeal

CITEȘTE ȘI: 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.