Vezi ce planuri au edilii braşoveni pentru bugetul de anul viitor

Vezi ce planuri au edilii braşoveni pentru bugetul de anul viitor

consiliul local brasovÎn conturarea bugetului pe anul viitor, edilii iau în calcul veniturile care se vor încasa până la finele acestui an, care, conform estimărilor vor fi cu 4 – 4,5 milioane mai mici decât cele preconizate, ţinând cont că astăzi este ultima zi în care braşovenii îşi mai pot plăti dările pe anul în curs.

Viceprimarul Adrian Atomei a ţinut să sublinieze faptul că, la fel ca în acest an, la capitolul „bunuri şi servicii” cheltuielile se vor face chibzuit, astfel încât să se poată acoperi doar strictul necesar.

În 2013, bugetele alocate întreţinerii spaţiilor verzi, reparaţiilor de străzi sau deszăpezirii au fost mai mici cu 20% faţă de anul trecut şi cel mai probabil cuantumurile vor rămâne la fel şi în 2014 sau chiar mai mici. De exemplu, pentru întreţinerea şi repararea străzilor principale şi secundare, au fost alocate 76,9 milioane de lei, faţă de 95,5 milioane de lei în 2012, pentru amenajarea zonelor verzi şi a parcurilor, 4,8 milioane de lei, faţă de 5,9 milioane de lei, în condiţiile în care solicitările pe 2013 erau de 7 milioane de lei, pentru achiziţia de material dendrologic, s-au alocat 1,5 milioane de lei, deşi solicitările erau de 2,2 milioane de lei, iar pentru achiziţia de mobilier urban s-au alocat 900.000 de lei, cu 19% mai puţin faţă de anul trecut, când la acest capitol s-au cheltuit 1,1 milioane de lei. Totodată, anul acesta s-au cheltuit mai puţini bani pentru curăţenia de pe domeniul public, 10 milioane de lei, în condiţiile în care anul trecut se cheltuiseră pentru acest serviciu 11,7 milioane de lei, iar pentru deszăpezire, 7 milioane de lei, faţă de 8,2 milioane de lei, cât au fost alocaţi în 2012.

Viceprimarul a mai ţinut să precizeze faptul că în conturarea bugetului pe 2014 vor fi luate în calcul şi performanţele făcute de unii sau de alţii, iar cei care nu au avut rezultate, vor primi mai puţin. „Vom lua o decizie la început de an în astfel de cazuri în care nu aduc nici bani, nici performanţă, cum s-a întâmplat cu echipa de fotbal a Clubului Corona. Cred că autorităţile trebuie să sprijine până la un anumit punct sportul, iar apoi, să intervină şi firmele private. Trebuie să avem discuţii pe comisii în Consiliul Local şi în ceea ce priveşte organizarea unor competiţii, astfel încât să sprijinim şi dezvoltarea sporturilor de iarnă, dar şi partea de agrement pe timp de vară”, a explicat Adrian Atomei.

  1. Si totusi….care sunt planurile? In afara de constatari nu am aflat nimic…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.