blog-logo

Mesaje de Ziua Națională din partea politicienilor

Mesaje de Ziua Națională din partea politicienilor

drapel

Anul acesta sărbătorim 95 de ani de la formarea României Mari. De Ziua Naţională, brașovenii dar și turiștii, sunt invitați în Piaţa Sfatului la o grandioasă paradă militară, urmată de câteva exerciţii demonstrative de luptă ale militarilor, dar şi ale jandarmilor şi poliţiştilor.

Sărbătoarea va începe la ora 11.00, în Piaţa Sfatului, şi se va încheia la ora 19.00, cu retragerea cu torţe a vânătorilor de munte.

Iată mesajele primite la redacție din partea autorităților și politicienilor.

mihai mohaci Mihai Mohaci, prefectul Brașovului

„Se împlinesc 95 de ani de la Marea Unire Națională de la 1 Decembrie 1918, moment în care românii și-au împlinit visul de veacuri – de a fi uniți sub același nume pe teritoriul patriei străbune. 1 Decembrie este prilej de sărbătoare și de manifestare a valorilor naționale și spirituale care ne reprezintă. Le doresc brașovenilor sănătate, putere de muncă și să aibă parte de numeroase motive de bucurie. Încrederea, patriotismul și patria mamă ne unesc pe noi, românii de pretutindeni. Vă aștept cu drag la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României: ora 11.00 ceremonial militar în Piața Sfatului, în intervalul orar 19:00 – 19:30 retragerea cu torțe pe itinerariul: Piața Sfatului – Strada Mureșenilor – Bulevardul 15 Noiembrie – Sediul Brigăzii 2 Vânători de Munte «Sarmizegetusa». La mulți ani, România!“.

aristotel cancescu.Aristotel Căncescu, președintele Consiliului Județean Brașov, președintele PNL Brașov

„Sărbătorim 95 de ani de la cel mai important eveniment din istoria naţiunii române: naşterea României Mari, împlinirea visului pentru care au luptat generații întregi de-a rândul secolelor. 1 Decembrie este sărbătoarea tuturor românilor. Trebuie să fim mândri de originea noastră, de limba și identitatea noastră, de cultura şi obiceiurile pe care le-am moștenit de la înaintași, de valorile noastre pe care suntem datori să le transmitem generațiilor viitoare. Toate acestea trebuie să ne unească și să ne facă mai puternici. Cu prilejul Zilei Naționale, le urez tuturor locuitorilor județului Brașov multă sănătate, fericire, înțelegere și împliniri pe toate planurile. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi brașoveni!”

Alte articole:   Târgul de Cariere din 2021 are loc la Brașov, în luna aprilie

George Scripcaru PDL

George Scripcaru, primarul Brașovului, președintele PDL Brașov

„1 Decembrie este poate cel mai important moment din istoria noastră şi pe lângă marcarea momentului aniversar, ar trebui să ne amintim cu respect de sacrificiile pe care românii le-au făcut de-a lungul vremii pentru a împlini acest vis al nostru. La mulţi ani români, La mulţi ani România!”.

 

Constantin-NitaConstantin Niță, ministrul delegat pentru energie, președintele PSD Brașov, deputat

„Dragi brașoveni, 1 Decembrie, Ziua Națională a României, este simbolul unității! Avem o istorie presărată cu momente definitorii pentru ceea ce suntem astăzi noi, poporul român. Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România este reperul pe care ni-l dă istoria pentru viitor, un viitor în care putem construi împreună pentru copiii și nepoții noștri. Tradiția și exemplul înaintașilor noștri stau la baza valorilor care trebuie să ne ghideze pașii în viața de zi cu zi. Și, astăzi mai mult decât oricând, trebuie să ne reamintim despre mândria de a fi român pentru că datorită ei putem merge mai departe! La Mulți Ani, români! La mulți ani, România!

mihai popaMihai Popa, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov

„Unul dintre momentele de referință pentru istoria românilor este ziua de 1 Decembrie 1918, când s-a înfăptuit Marea Unire, faptă istorica a intregii natiuni romane. In memoria tuturor celor care au luptat pentru indeplinirea visului oricarui roman trebuie sa respectam aceasta zi si sa fim mandri ca suntem romani. La multi ani, Romania. La multi ani, tuturor romanilor!“

mihai pascuMihai Pascu, vicepreședinte Consiliul Județean Brașov

„Se împlinesc 95 de ani de când la Alba Iulia, în ziua de 1 Decembrie 1918, s-a desăvârşit într-o atmosferă înălţătoare, prin chibzuinţa matură a unui popor chemat să-şi hotărască soarta, cel mai însemnat act din istoria milenară, dramatică şi eroică a poporului român. A fost momentul când, într-o atmosferă de vibrantă însufleţire patriotică, Marea Adunare Naţională a votat în unanimitate istorică «Declaraţia de Unire cu Ţara». Pe bună dreptate, actul istoric de la 1 Decembrie 1918 reprezintă sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, un simbol al împlinirii dorinţei de libertate şi unitate a poporului român. De Ziua Naţională, se impune să rememorăm cu preţuire şi respect glorioasele fapte de vitejie ale eroilor neamului, spiritul de dăruire şi sacrificiu pentru împlinirea unui ideal viu – făurirea Statului Naţional Unitar având la bază unitatea de neam, limbă şi cultură. La mulți ani tuturor românilor, oriunde s-ar afla!“.

Alte articole:   Elevii ar putea renunța la mască la orele de sport, în anumite condiții. Ce spun medicii

 Adrian AtomeiAdrian Atomei, viceprimarul Brașovului, președintele organizației municipale PNL Brașov

„De 1 Decembrie le transmit tuturor brasovenilor cele mai frumoase gânduri si urari de bine, sanatate, bucurii si liniste sufleteasca, iar României ii doresc sa aibă parte de conducători destoinici, buni si cinstiti cu adevarata dragoste de tara si de neam. La multi ani, Romania! La multi ani, brasoveni!”

  razvan popaRăzvan Popa, viceprimarul Brașovului

„Romanilor de pretutindeni le doresc ce imi doresc si mie: sa fim sanatosi, sa avem mereu gandul bun, bucuriile sa se tina scai de noi si sa reusim sa revenim la valorile acestui popor, la idealurile pentru care inaintasii nostrii au luptat. Cred ca a venit vremea sa fim mai patrioti, sa ne cinstim tara prin fapte si sa ne mandrim cu frumusetile ce au inzestrat pamantul romanesc. Asa sa ne ajute Dumnezeu! La multi ani, Romania! La multi ani, romani!“

adrian vesteaAdrian Veștea, primarul orașului Râșnov

„Comunitatea orașului Râșnov dorește ca ziua României Mari, Ziua Națională a României, să fie sărbătoarea tuturor cetățenilor români și a românilor de pretutindeni. Să ne bucurăm de ea şi să încercăm, la fel ca strămoşii noştri care îşi manifestau fericirea în momentul Unirii de la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918, să trecem prin suflet cântecele şi poeziile patriotice. Să ne iubim ţara şi să îi respectăm simbolurile. Recursul la Istorie ne arată că 1 Decembrie trebuie să ne întărească în credinţa că Patria noastră poate să revină acolo unde au lăsat-o înaintaşii noştri. Consider că 1 Decembrie este un simbol al victoriei și al forţei pe care o are poporul român. Stă în puterea noastră de a avea o Românie unită, puternică şi respectată. Nu este o opţiune, este obligaţia noastră faţă de generaţiile viitoare! Aşa să ne ajute Dumnezeu!“

Alte articole:   Dragobetele, fiul Babei Dochia, sărută fetele – Legende, tradiții și obiceiuri în această zi

catalin munteanCătălin Muntean, primarul municipiului Codlea

„Nu uitati sa fiti mandri ca sunteti romani, nu uitati cati dintre stramosii nostri s-au sacrificat pentru ca noi sa traim liberi si uniti pe acest pamant. Ziua Nationala a Romaniei ne aminteste cine suntem ca popor, cine suntem ca romani, fiind un prilej sa ne unim fortele si sa sarbatorim! Bucurati-va, veseliti-va, sa fiti sanatosi si fericiti! Nu va rusinati sa arborati la ferestrele voastre mandrul nostru tricolor. La mulți ani codleni! La Multi Ani Romania! La Multi Ani romani!“.

sebastian grapaSebastian Grapă, senator PNL

„Sărbătorim 95 de ani de când România Mare a devenit stat naţional, unitar şi independent, Marea Unire rămânând cel mai important eveniment din istoria românilor. Ziua Naţională ne îndeamnă la solidaritate, conştiinţă civică și la păstrarea identității poporului român. Astăzi, la fel ca şi în 1918, această solidaritate reprezintă garanția realizării oricărei reforme a statului. Iuliu Maniu, într-un discurs rostit în 1918, arăta că „Europa de mâine va fi a aceea a uniunilor. Acest moment inexorabil nu trebuie să găsească poporul nostru nepregătit”. Sper ca făuritorii Marii Uniri să rămână, astfel, un model de vizionarism, gândire politică, şi patriotism! Cu prilejul Zilei Naționale, le urez tuturor cetățenilor români un călduros La mulți ani, multă sănătate și fericire. La mulți ani, România!“

Distribuie dacă îți place!
  1. […] pe 30 noiembrie 2014, de cãtre un celebru membru PNL, Aristotel Cãncescu (iatã dovada: http://newsbv.ro/2013/11/30/mesaje-ziua-nationala-partea-politicienilor/) . “Nici nu stii ce sã spui, în fata unei asemenea situatii penibile. Sã furi chiar de […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate