Lampioane social-democrate împotriva violenței domestice

Lampioane social-democrate împotriva violenței domestice

roxana manzatuZiua internațională de luptă împotriva violenței domestice a fost declarată de ONU în data 25 noiembrie 2013. Organizația de Femei a PSD (OFSD) Brașov va marca acest moment înălțând lampioane luminate ca un simbol al faptului că fiecare individ trebuie să fie respectat și are dreptul la o viață demnă, fără abuzuri.

În același timp, va fi distribuit un pliant informativ realizat de OFSD Brașov care conține drepturile și instrumentele legale de apărare împotriva violenței domestice precum și contactele centrelor din județul Brașov care oferă consiliere și adăpost victimelor violenței domestice.

Materialul a fost realizat în urma unui dialog al OFSD cu serviciile publice de asistență socială și cu organizațiile nonguvernamentale specializate în acest domeniu.  Începând cu ora 16.30  vor fi distribuite flyere în Piața Sfatului și strada Republicii, iar de la ora 17.00 vor fi înălțate lampioane, în Parcul Nicolae Titulescu din Brașov, în zona fântânii arteziene. Brașovenii sunt invitați să se alăture acestui demers.

În materialul informativ ce va fi distribuit cu acest prilej se pune accentul pe promovarea noii legi de combatere a violenței domestice (25/2012) care introduce ordinul de protecție pentru a proteja victima și  înăsprește pedepsele pentru agresori și pe importanța solicitării de urgență a ajutorului specialiștilor din centrele dedicate combaterii violenței domestice și datele lor de contact. Acești specialiști îi pot consilia pe cei abuzați inclusiv pentru demersuri către Poliție, dacă este cazul.

Cel mai important mesaj pe care sperăm să îl transmitem comunității noastre este acela de toleranță zero pentru violența domestică și pentru orice formă de violență împotriva femeii. Nu trebuie să acceptăm comportamentul violent în familie ca fiind normal sau să îl ignorăm pentru că astfel permitem degradarea nu doar a familiilor afectate dar a întregii societăți”, ne– a declarat Roxana Mînzatu, președintele OFSD Brașov.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.