Bradul de Crăciun se montează, în această noapte, în Piața Sfatului. Vom avea aici și un sacrificiu de Ignat!

Bradul de Crăciun se montează, în această noapte, în Piața Sfatului. Vom avea aici și un sacrificiu de Ignat!

brad piata sfatuluiPrimarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat că in aceasta noapte va fi adus bradul de Crăciun în Piața Sfatului. Autocamionul care transportă bradul a plecat în această seară, în jurul orei 21.30, din Poiana Mică (Cabana Junilor).

Acesta va avea o înălțime de 26 de metri și va fi împodobit într-un mod diferit față de anii trecuți. Vor fi folosite aproximtiv 50.000 de beculeţe, 60 de sfere luminoase, 80 de conuri luminoase, 2000 de becuri mari, 800 de flash-uri, 1 km de beteală, 300 de globuri argintii. Și bradul din Piața Enescu va fi împodobit cu  ghirlande luminoase, beculeţe, beteală şi globuri. Brazii au fost aduşi din pădurile municipalităţii de către Regia Pădurilor Kronstadt, fără a mai fi nevoie de achiziţionarea lor.

Tot ca o noutate, din perioada 15 decembrie până în Ajunul Crăciunului, în Piața Sfatului va avea loc tradionala tăiere de porc, de Ignat, eveniment însoțit, bineînțeles, și de o „pomană a porcului“.

Împodobirea oraşului va începe de miercuri, 20.11.2013. Ornamentele vor fi instalate pe stâlpi pe următoarele străzi: Eroilor, Mureşenilor, G. Bariţiu, zona Livada Poştei-Casa Armatei şi N. Iorga. Pe strada Republicii va fi amenajat „un tavan luminos şi doi îngeraşi“ și mai multe ornamente vor fi instalate în Piaţa Sfatului şi Piaţa Enescu,

Casa Sfatului va fi îmbrăcată și ea cu modele luminoase şi „ţurţuri“ luminoşi, iar clădirea Primăriei va avea plase luminoase,  contur luminos şi diverse modele.

Târgul de Crăciun va fi organizat în Piaţa Sfatului și în Piaţa Enescu

Deschiderea Sărbătorilor de iarnă va avea loc în data de 6.12.2013, de la ora 17.30. Nu vor lipsi colindele și un concert al trupei Voltaj, care se va încheia cu un foc de artificii.

Primarul Braşovului, George Scripcaru i-a avertizat marţi pe hotelierii din Poiană că, începând de anul acesta, nu se va mai ocupa de împodobirea arterelor din staţiune, cum a făcut în anii trecuţi.

Poiana Brașov, lăsată pe seama hotelierilor

„Îi anunţ pe hotelierii din Poiana Braşov că, în acest an, primăria nu se va mai ocupa de împodobirea arterelor din staţiune. Să aibă şi ei iniţiativa să împodobească un brad în staţiune. Niciodată niciun hotelier nu a făcut nimic pentru sărbătorile de iarnă. Vreau să-i testăm în acest an dacă sunt în stare să împodobească un brad, să organizeze un eveniment. Până acum noi ne-am ocupat de împodobirea staţiunii, am făcut investiţii foarte mari, de care tot ei profită. Este prea mare indiferenţa lor“, a spus Scripcaru.

Poiana nu va fi împodobită anul acesta

În schimb, în Poiană, edilii nu vor mai amenaja nimic special. „În fiecare an, am pus noi decoraţiuni, dar vrem să vedem sezonul acesta cum se vor gospodări hotelierii. Aşteptăm să se organizeze şi ei, să împodobească un brad sau chiar mai mulţi, fiindcă în rest pretenţiile lor sunt destul de mari. Auzim peste tot că în Poiană este cel mai scump Revelion, dar hotelierii nu se preocupă deloc de cum arată zona. Noi am făcut acum o curăţenie generală şi o igienizare şi le-am tăiat chiar şi tufele din faţa hotelurile, fiindcă pe ei nu-i preocupă. Nu este normal aşa ceva. Trebuie să îşi dea şi ei interesul şi să colaborăm pentru a înfrumuseţa zona”, a subliniat edilul.

Loading...
 1. Nu inteleg partea cu „Tot ca o noutate, din perioada 15 decembrie până în Ajunul Crăciunului, în Piața Sfatului va avea loc tradionala tăiere de porc, de Ignat, eveniment însoțit, bineînețeles, și de o „pomană a porcului“. Sper ca nu taie astia porcul „in direct” in Pta Sfatului? Asta ne-ar mai lipsi……

  Reply
 2. „Tot ca o noutate, din perioada 15 decembrie până în Ajunul Crăciunului, în Piața Sfatului va avea loc tradionala tăiere de porc, de Ignat, eveniment însoțit, bineînțeles, și de o „pomană a porcului“.”
  Da, nici eu nu inte;eg partea asta. Adica din 15 pana in Ajun va avea loc taierea porcului? Cate unul in fiecare zi sau va fi acelasi si va fi reinviat in fiecare zi pentru a se relua spectacolul? Sau va fi unul singur care va agoniza cateva zile?

  Reply
 3. nu sunteti normali fratilor,cum sa faceti asa ceva?????

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.