Afaceristul Ioan Neculaie a găsit o soluţie inedită pentru a-şi rotunji veniturile. Vezi la ce „afacere” s-a gândit

Afaceristul Ioan Neculaie a găsit o soluţie inedită pentru a-şi rotunji veniturile. Vezi la ce „afacere” s-a gândit

IOAN NECULAIE - DECLARATII - BRASOVReprezentanţii Roman SA au cerut edililor braşoveni peste 80 de milioane de lei, bani aferenţi taxelor şi impozitelor locale pe care societatea i-a achitat din 2004 şi până anul acesta, motivând că este parc industrial şi conform legii ar fi trebuit să beneficieze de scutire de la plata acestor biruri.

Viceprimarul Adrian Atomei a precizat că suma a rezultat în urma unei expertize făcută de o firmă specializată la solicitarea conducerii societăţii, însă Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) a comunicat Direcţiei Finanţelor Locale Braşov că aceste rapoarte nu au fost întocmite corect, iar valorile au fost eronate.

„Conform acestui raport întocmit de expert la cererea Roman SA a rezultat că Primăria Braşov ar trebui să achite acestei societăţi 19,979 milioane de lei, la care se adaugă majorări de întârziere de 61,341 de milioane de lei. În total, ni s-au solicitat peste 80 de milioane de lei, expertul considerând că firma afaceristului Ioan Neculae nu ar fi datorat astfel de obligaţii fiscale din 1.03.2004, de când s-a transformat în parc industrial”, a explicat Atomei.

Neculaie interpretează cum vrea Codul Fiscal

Direcţia Fiscală a intentat un proces Roman SA tocmai pentru a lămuri acest litigiu, procesul având termen joi la Curtea de Apel. „În conformitate cu Codul Fiscal, parcurile industriale pot fi scutite de plata impozitelor şi taxelor locale. În acest act normativ se specifică faptul că «Începând cu anul fiscal 2008, consiliul local poate acorda scutiri de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren, datorată de către persoanele juridice în condiţiile elaborării unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv dezvoltarea regională şi în condiţiile îndeplinirii dispoziţiilor prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 117/2006 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 137/2007». Practic nu se este o scutire de la plata acestor dări prin efectul legii. Tocmai de aceea, am intentat această acţiune în instanţă, fiindcă de fapt este o problemă legată de interpretarea legislaţiei. Societatea consideră că ar fi trebuit scutită direct, iar Consiliul Local ar fi putut acorda scutiri în contextul elaborării unor scheme de ajutor de stat”, a precizat Marian Voinescu, şeful Direcţiei Finanţelor Locale Braşov.

Alte articole:   Ploi torențiale și vânt putenic în aproape toată țara, până miercuri seara

Roman SA mai are alte datorii la bugetul local

Conform datelor deţinute de Finanţele locale, Roman SA are în prezent de plată pentru taxe şi impozite locale 11.326.952 de lei, din care debite de aproape 6,5 milioane de lei, iar restul sumei accesorii. Din 2004, de când Roman figurează ca parc industrial a achitat în mai multe rânduri banii aferenţi taxelor şi impozitelor locale stabilite în conformitate cu Legea 571/2003, respectiv Codul Fiscal.

Acest articol este proprietatea newsbv.ro şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei – „newsbv.ro“ cu link către articolul respectiv!

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.