Noile săli de sport din şcoli vor fi deschise în semestrul II

Noile săli de sport din şcoli vor fi deschise în semestrul II

Sala sport scoala 30 (2)În vara acestui an, reprezentanţii Primăriei Braşov au demarat lucrările de amenajare a unor săli de sport pentru patru şcoli din municipiu.

Iniţial, edilii intenţionau să amenajeze şapte astfel de săli, însă, nu au mai fost fonduri suficiente la buget. Lucrările au avansat destul de repede, astfel că elevii de la şcolile generale 1, 13, 30 şi 31 vor beneficia de aceste investiţii încă din prima zi de şcoală din semestrul II.

Totodată, sălile de sport vor primi apă caldă şi căldură de la Tetkron, ţinând cont că în fiecare dintre acestea sunt amenajate şi vestiare care au duşuri. Furnizorul de energie termică a executat deja lucrările de branşare pentru a se putea lucra la amenajarea exterioară din jurul sălilor.

Valoarea estimată pentru o sală de gimnastică a fost de 1,6 milioane de lei, acestea având proiectat un teren de 19 x 18 metri pentru exerciţii fizice, dar şi vestiare, grupuri sanitare, duşuri şi un cabinet pentru antrenor. De la momentul semnării contractelor de execuţie, sălile de sport ar fi trebuit să fie gata în maximum 12 luni. Noile săli sunt construite pe structură metalică, cu panouri tip „sandviş”, după  modelul sălii existente deja la Şcoala generală nr. 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published.