Consiliul Local pompează din nou bani în Tetkron şi RAT. Vezi de unde au tăiat şi unde au dat mai mult aleşii locali

Consiliul Local pompează din nou bani în Tetkron şi RAT. Vezi de unde au tăiat şi unde au dat mai mult aleşii locali

consiliul localBugetul Braşovului a fost rectificat în ultima şedinţă de Consiliu Local, însă cum deocamdată nu au fost virate alte fonduri de la bugetul de stat, au fost făcute doar câteva mutări de sume de la un capitol la altul.

Astfel, pe partea de cheltuieli, propunerea reprezentanţilor Primăriei a fost de a se retrage toate sumele necheltuite până în prezent, în vederea redirecţionării acestora pentru asigurarea subvenţiilor necesare plăţii energiei termice livrate populaţiei şi transportului urban de călători.

Poliţiei Locale i-a fost tăiată subvenţia

Bugetul Tetkron a fost suplimentat cu suma de 2,5 milioane de lei, reprezentând subvenţia pentru acoperirea diferenţelor  de preţ şi tarif la energia termică furnizată populaţiei, pentru lunile octombrie şi noiembrie. Edilii au considerat necesară  şi suplimentarea subvenţiei alocate pe anul 2013 Regiei Autonome de Transport (RAT) Braşov, care a mai primit 4,75 milioane de lei.
Altor instituţii aflate în subordinea Consiliului Local le-au fost diminuate bugetele, fiindcă sumele au rămas nefolosite, din cauza amânării unor proiecte pe care urmau să le implementeze anul acesta. De exemplu, bugetul Direcţiei Fiscale Braşov a fost diminuat pe ansamblu cu suma de  352.000 lei, din care 199.000 reprezintă fonduri alocate pentru cheltuieli de capital în vederea realizării unui centru pentru informare cetăţeni a cărui realizare a fost amânată.

Alte articole:   ADN, primul partid care a depus la Biroul Electoral liste complete pentru Consiliul Județean

Dacă pentru RAT şi Tetkron au crescut subvenţiile, din bugetul Poliţiei Locale s-au tăiat 580.000 lei, reprezentând subvenţia alocată acestei instituţii. Banii au fost redistribuiţi către celelalte instituţii care aveau nevoie de fonduri pentru unele proiecte sau pentru funcţionare.

Unii au renunţat de… bunăvoie la bani

Alte instituţii, cum ar fi cele din domeniul asistenţei sociale au rămas cu bani necheltuiţi, astfel că au solicitat diminuarea bugetelor. Astfel, pe total, la acest capitol sumele au fost diminuate cu 936.000 de lei. De exemplu, Direcţia de Servicii Sociale Braşov a propus diminuarea bugetului aprobat cu suma de 613.000 lei din care 290.000 de lei reprezintă scăderea cheltuielilor de cu asistenţii personali, ţinând cont că numărul acestora a scăzut.

Alte articole:   Armonii estivale cu Filarmonica Brașov

Și Căminul pentru Persoane Vârstnice Braşov a propus diminuarea subvenţiei cu 284.000 de lei, ca urmare a preconizării creşterii veniturilor proprii cu suma de 86.000 lei şi a redimensionării cheltuielilor până la finele anului.

Bani în plus de la CJ Braşov

La alte capitole a fost nevoie de alocări suplimentare. De exemplu, pentru salubritate s-a  majorat suma alocată cu 116.000 lei, pentru deszăpezire s-au alocat suplimentar 813.000 lei, iar alte 394.000 au fost alocate pentru a plăti Companiei Apa taxa aferentă apei pluviale.
ªi la capitolul reparaţii străzi s-a mai dat 1 milion de lei în plus, primiţi de la Consiliul Judeţean, ca urmare a asocierii dintre Primăria Braşov şi autoritatea judeţeană pentru realizarea lucrărilor de întreţinere şi reparare a DJ 103C situat în intravilanul municipiului Braşov, în zona Stupini spre IAR Ghimbav. Bani în plus au fost daţi şi pentru iluminatul public, 1,5 milioane de lei, iar pentru întreţinerea acestui sistem alte 600.000 de lei.

Alte articole:   Accident rutier cu o victimă, pe DN13!

Totodată, şi subvenţia alocată Grădinii Zoologice a fost majorată cu suma de 726.000 lei pentru realizarea unor investiţii de corelare cu lucrările mari de modernizare ce se desfăşoară în incinta acestui obiectiv.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate