blog-logo

FOTO Canionul 7 Scări va fi inaugurat în 2 noiembrie!

FOTO Canionul 7 Scări va fi inaugurat în 2 noiembrie!

canionul 7 scari4Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele a investit aproximativ 300.000 de lei în reabilitarea totală a Canionului „Şapte Scări“, unul dintre cele mai frumoase locuri din Braşov.
Ani în şir obiectivul turistic a fost lăsat în paragină. Până acum s-au finalizat lucrările de igienizare de buşteni, trunchiuri şi bolovani periculoşi, fiind refăcut şi drumul de acces spre canion. De asemenea, au fost montate scări  metalice noi. A fost reconstruită şi cabana de la baza canionului.

Deschiderea oficială a traseului și a Canionului 7 Scări va avea loc în data de 2 noiembrie, ne-a declarat Cristian Popa, din partea Regiei Locale a Pădurilor dini Săcele.

Canionul Şapte Scări este un  defileu săpat în calcar situate în masivul Piatra Mare. Lungimea canionului este de 160 metri cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din şapte trepte cu înalţimi între 2.5 şi 15 metri, care dau îi dau numele şi care se transformă în cascade când crește volumul de apă al pârâului Şapte Scări. Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări, nefiind nevoie de echipament specializat.

Alte articole:   Alte aproape 27.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech ajung la Brașov

Accesul principal se face dinspre localitatea Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, de pe drumul naţional 1 (traseu banda galbenă), în aproximativ o oră de mers. Peisajul de la Şapte Scări este unul superb. Casacadele sunt extreme de spectaculoase, iar odată parcurse cele şapte trepte turiştii care au condiţie fizică pot urca pe vârful Piatra Mare. Drumul durează între două şi trei ore.
Foto: Ionuț Stoica

 

Distribuie dacă îți place!
  1. […] brasovcanionul sapte scarisacelestiri brasovtiroliana brasov Aglomerație mare, astăzi, după inaugurarea Canionului Șapte Scări. Peste 1200 de persoane au profitat de vremea bună să facă o drumeție în zonă. Autoritățile […]

    Reply
  2. cineva a copiat stirea si a fost prost ca nu a mai citit textul sa vada daca e bine. sa vedme ce intelegem din el

    „Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcar situate în masivul Piatra Mare. Lungimea canionului este de 160 metri cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din şapte trepte (trepte? poate la autor acasa ) cu înalţimi între 2.5 şi 15 metri, care dau îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă (ce face volumul asta?) pârâului Şapte Scări. Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări ( cate trebuie sa am la mine? ca ce e acolo este deja „traseul” nu „cu ajutorul”), nefiind nevoie de echipament specializat.(pai daca vin cu scara de acasa e ceva specializat, poate e scara de langa scaunul din capul autorului copiutei)

    Accesul principal se face dinspre localitatea Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, de pe drumul naţional 1 (traseu banda galbenă), în aproximativ o oră de mers. Peisajul de la Şapte Scări este unul superb. Casacadele sunt extreme (da, extreme toate) de spectaculoase, iar odată parcurse cele şapte trepte (asta sigur e de la tara, ca vede doar trebe in capul lui ) turiştii care au condiţie fizică pot urca pe vârful Piatra Mare. Drumul durează între două şi trei ore.”

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.