Cât vor să plătească brașovenii pe o locuință?

Cât vor să plătească brașovenii pe o locuință?
Foto: Florin Zarnovan

Foto: Florin Zarnovan

Persoanele care doresc sa cumpere o casa in Bucuresti si alte patru mari orase sunt dispusi sa plateasca pana la 40.000 de euro, cu toate ca cea mai mare parte a ofertei se situeaza intre 60.000 si 80.000 de euro.

“Diferenta dintre asteptarile cumparatorilor si cele ale vanzatorilor de locuinte ramane una semnificativa la nivelul marilor orase, chiar si dupa cinci ani de criza. O cincime dintre bucuresteni si in jur de o treime din locuitorii celorlalte centre regionale ale tarii sunt interesati de apartamente cu preturi de pana la 20.000 de euro, insa oferta pe acest segment ramane infima. Pe de alta parte, locuintele mai scumpe de 60.000-80.000 de euro reprezinta o pondere importanta din totalul unitatilor locative scoase la vanzare, chiar daca cererea pentru acestea este chiar si de patru ori mai mica”, potrivit portalului Imobiliare.ro.

In Brasov, cererea pentru locuinte mai ieftine de 20.000 de euro reprezinta 29% din total, insa doar 2% din oferta se incadreaza in cerintele acestora. Pe segmentul 20.000-40.000 de euro, cererea reprezinta 38% din total, insa oferta corespunzatoare ajunge la doar 22%. Restul celor care vor sa achizitioneze un apartament in Brasov sunt dispusi sa plateasca minim 40.000 de euro, majortatea ofertei fiind in acest interval.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate