Dispozitivele de blocare a parcării au devenit ilegale în Braşov. Cine nu respectă decizia riscă să plătească 2.000 de lei amendă

Blocatoare opritoare parcare resedinta (1)Noul regulament de atribuire şi folosire a locurilor din parcările de reşedinţă din municipiul Braşov va intra în vigoare începând de lunea viitoare. O noutate adusă de acest regulament este că nu se va mai putea monta nici un fel de sistem de blocare a locului de parcare, iar în cazul în care proprietarul locului îl găseşte ocupat şi nici urmă de şofer, singura soluţie este să apeleze la Poliţia Locală. Agenţii locali îl vor putea sancţiona pe respectivul şofer, fiindcă a ocupat un loc pentru care nu deţine abonament sau chiar îi pot ridica autoturismul.

Dacă ocupi locul vecinului scoţi până la 300 de lei din buzunar

„Prin adoptarea acestui regulament, am încercat să aducem sistemul de parcări rezidenţiale la un nivel comparabil cu cel existent în orice ţară europeană. Pe de o parte, să le garantăm braşovenilor siguranţa locurilor de parcare, tocmai de aceea perioada pentru care se eliberează abonamentul a fost prelungită la cinci ani, iar, pe de altă parte, considerăm că braşovenii sunt la fel de civilizaţi ca orice european şi vor respecta semnalizările din aceste locuri, astfel că de la intrarea în vigoare a acestui regulament, toate parcările rezidenţiale vor fi semnalizate atât vertical, cât şi orizontal, fără a mai exista şi sisteme de blocare pe fiecare loc. Cei care nu respectă semnalizările şi vor parca pe un loc care nu este al lor vor fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 200 şi 300 de lei”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Nu îţi dai jos blocatorul, plăteşti 2.000 de lei

Prevederea se aplică pentru locurile care sunt închiriate de acum înainte, însă, cu timpul, toate triunghiurile galbene existente în parcările de reşedinţă vor trebui să dispară. „În timp, toţi proprietarii vor trebui să îşi demonteze aceste sisteme”, a subliniat Toarcea. Cei care nu se vor conforma acestei prevederi riscă însă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, precum şi ridicare dispozitivului. Totodată, blocare locului de parcare prin alte mijloace, cum ar fi bolovani, lăzi, scânduri sau pubele, va fi şi ea sancţionată cu amenzi între 1.000 şi 1.5000 de lei.

Fiindcă, în ultima vreme, destul de mulţi braşoveni nu şi-au mai achitat taxa aferentă pentru locul de reşedinţă, dar îl ocupă în continuare, edilii au prevăzut amenzi şi în acest sens. Multe dintre persoanele care se află în această situaţia au în continuare montate dispozitive de blocare a locului, iar pe baza datelor deţinute de Direcţia Fiscală ei vor fi identificaţi, şi fiindcă ocupă abuziv parcarea vor putea fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei şi ridicarea dispozitivului de blocare. Totodată, conform noului regulament, contractele pentru locurile de parcare se vor putea închiria pe o perioadă de cinci ani, iar Direcţia Fiscală a Primăriei va putea emite somaţii de plată, ca în cazul impozitelor pe casă sau maşină, în cazul în care taxa aferentă nu este achitată la timp.

Regulamentul este pus la dispoziţia asociaţiilor de proprietari prin intermediul Serviciului de Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari din cadrul Primăriei, iar braşovenii interesaţi îl pot obţine de la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni (CIC), masa nr. 11.

 1. Este foarte buna decizia dar este pacat ca nu se poate parca liber pe aceste locuri, intre orele 10.00-16.00 , cu conditia detinetii unui abonament de parcare de resedinta valabil.

  Reply
 2. Daca ma duc la cineva in vizita, unde parchez?

  Reply
 3. SUNTEM NISTE TAMPITI DACA ACCEPTAM CE FAC ASTIA. DUPA CE CA PLATESC, O SA TREBUIASCA SA STAU SA CLAXONEZ SAU SA STAU CA PROSTUL SA ASTEPT SA VINA POLITIA LOCALA?VOI SUNTETI NORMALI LA CAP?

  Reply
  • Tu ca abonat pe un loc de parcare de resedinta platesti si o amenda mai mare(1000-2000 lei) daca-ti blochezi locul, decat unul care nu are nicio treaba si-ti blocheaza locul(200-300 lei). Mi se pare stupid si nedrept. Chiriasul plateste si sufera cel mai mult.

   Reply
 4. legea nescrisa ar fi ca fiecare care ocupa un alt spatiu de parcare sa lase un nr de telefon la vedere!!!

  Reply
 5. 1. Si de unde stie cineva daca un loc de parcare este sau nu ocupat?

  2. De ce trebuie sa mai pierd vremea sa sun la politie sa vina sa ii ia lui X masina in loc sa am dispozitiv de blocare ca X sa nu parcheze?

  3. De ce nu verifica primaria dc X sau Y si-a mai platit locul, iar dc nu a facut-o sa ia dispozitivul si locul sa fie declarat liber?

  Reply
  • 1. ete marcat cu semn ca este parcare de resedinta……dar „smecherii” il ignora…
   2. pentru ca dispozitivele de blocare sint pe un spatiu public pe carosabil de exemplu si pot sa dau cu masina peste el…sa nu mai zic de aspectul inestetic, mai circula si tu prin europa si spune unde ai mai vazut asa ceva!?
   3Pentru ca este mai benefic pentru primarie sa ia de la tine 1000 decit de la unul care trece pe acolo accidental si iti ocupa locul de parcare….

   Reply
 6. Cine imi da banii cu care am platit dispozitivul de blocare? De ce nu lasa in toate parcarile cateva locuri pentru cei care au treaba in zona?

  Reply
 7. RADU … deci in primul rand NU AI VOIE SA PARCHEZI PE NICI UN LOC, cu sau fara triunghi, nu conteaza ca locul nu e inchiriat de cineva sau nu…. E LOCUL PRIMARIEI , deci REPET, NU AI VOIE SA PARCHEZI ACOLO DECAT DACA AI ABONAMENT PE LOCUL RESPECTIV.
  2 NU VA MAI CUMPARATI LOC DE PARCARE…. daca nu ar mai cumpara nimeni loc de parcare…. PRIMARIA NU AR MAI INCHIRIA LOCURILE si toate ar fi libere, DAR ROMANUL E ROMAN
  3 …….
  O zi fina

  Reply
  • Atunci, te invit prin cartierele patriei, dar sa mergi pe jos, pentru ca daca mergi in vizita la cineva, NU VEI AVEA VOIE SA PARCHEZI PE NICI UN LOC DE PARCARE. Ori lasi masina acasa, ca doar de asta ai cumparat-o, ori vei bloca strazile, pentru ca NU AI VOIE SA PARCHEZI PE NICI UN LOC DE PARCARE.

   Reply
  • singura solutie….emigrarea…..eu am facut-o!

   Reply
 8. Eu locuiesc la casă. Nu circul zilnic cu mașina (din motive financiare) dar deseori mi se întâmplă să-mi găsesc poarta blocată de tot felul de indivizi. Eu ce fac? Cu poliția nu se rezolvă nimic, am avut N incidente. Chiar vinerea trecută a trebuit să rămân pe banda 1, pe care am blocat-o câteva minute (evident) până ce angajatul Poștei Române a reapărut și mi-a eliberat accesul în propria curte (pentru care plătim impozit consistent). Eu nu-mi permit golănii de acest fel, de fiecare dată am grijă să nu ocup locul cuiva, să nu parchez în fața casei cuiva (chiar dacă, fără să aibă acest drept pe domeniul public, unii își pun plăcuțe cu parcarea interzisă pe zidul casei) ca să nu deranjez …

  Reply
 9. masura este pentru a se colecta cat mai multi bani,deoarece multi nu au reanoit contractele pentru parcari,dar -1)se vor isca multe neantelegeri intre oameni (si razbunari de genul zgarierea masinilor,2)unde vor parca cei care vin an vizita.
  aceasta situatie nu va fi luata an calcul niciodata,iar ca un exemplu de o alta masura inteligenta a primariei acele spatii amenajate pentru containerele de gunoi menajer,au devenit toalete-cu mirosul insuportabil,cel putin cand erau descoperite spala ploaia urina.cine se bate cu pumnul an piept ca politician sa gandeasca la solutii
  practice nu teoretice si pentru a se colecta bani la buget sa nu se gaseasca solutiile cele mai comode.

  Reply
 10. lucrurile nu sunt asa simple cum vor autoritatile sa fie.
  1) masura este ptr a aduna mult mai multi bani la buget, oricum primaria nu iti mai poate garanta nici un loc de parcare (vi cu abonament dar locul este ocupat .. chemi politia, SRI, FBI, CIA etc? sa fim seriosi ..:))
  2)ca si acum si in viitor multe masini vor fi parcate pe drumurile de acces catre locurile de parcare din zonele de resedinta (nu pe zonele marcate ca loc de parcare ci direct pe drumul dintre locurile de parcare ptr care evident nu va trebui sa plateasca nimic, cine va ridica aceste masini?- vezi parcarea de pe Margaritarelor)
  3)in concluzie tot cei corecti vor avea de suferit ….. Romania ????? nici pe departe … doar o poveste trista

  Reply
 11. ldeea cu tel e buna dar trebuie intelleasa de toti soferii,nu e destul ca avem politisti la tot pasul care isi i-au cotizatia ptr citiva km in plus, nu trebuie uitati cei sapte ani de acasa

  Reply
 12. atunci sa se faca parcari si pt cei care nu au resedinta in locul acela de ex. la policlinica spitalului judetean in timpul zilei na-i unde parca

  Reply
 13. nu-mi convine asta:”cu timpul, toate triunghiurile galbene existente în parcările de reşedinţă vor trebui să dispară(…)Cei care nu se vor conforma acestei prevederi riscă însă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, precum şi ridicare dispozitivului.”
  E abuziv. Corect ar fi pe banii aia care-i incaseaza din atatea parcari si amenzi, sa vina ei sa-si scoata zmulga/taie triunghiruile alea. de ce sa fac eu pe lacatusul tot pe banii mei?

  Reply
 14. Bine ca acum 2 ani, jumatate din Brasov a cumparat triunghiurile de la primarie cu 150 lei, si acum tot pe banii lor or sa le scoata. Felicitari! Ne meritam soarta!

  Reply
 15. Montrea dispozitivelor de blocare a fost impusa de Primaria Municipiului Brasov. Proiectul triunghiului galben a fost aprobat de Primarie si cateva firma din Brasov au fost autorizate sa produca si sa monteze dispozitivele, incasand bani frumosi pentru asta, am chitanta. Acum Primaria dispune demontarea. Cine ne plateste paguba? A fost o afacere profitabila a unor functionari din Primarie? Poate ar trebui ca DNA sa se sesizeze din oficiu. Miroase a coruptie.

  Reply
 16. Ce ne facem totusi cu cei care parcheaza intre blocuri in locuri interzise ? Parcheaza cu tupeu exact in intersectii sub indicatorul "OPRIE", parcheaza in sensul unic cu o singura banda pe sens exact sub INDICATORULl "OPRIREA INTERZISA" ( vezi parcarea de la liceul GR.Antipa , fostul liceu Sanitar si in parcarile din imediata apropiere a acestuia ). O masina de interventii a firmei de paza "DO Securiti" parcheaza zi si noapte in mijlocul trotoarului pe str. Aurelian in tersectia sus amintita sub indicatorul "OPRIE" . Am facut plangere la politia locala ,la politia rutiera, am sunat la 112 : Nu m-a bagat nimeni in seama .Dorm toti pe banii nostrii…..

  Reply
 17. Daca inchiriez o casa incui usa sa imi protejez avutul si investitia. Dcaca inchiriez o parcela de asfalt in fata blocului sa parchez masina, de ce nu o pot inchide cu un triunghi ? Daca tot se vrea ca aceste triunghiuri sa dispara, ar fi bine ca Primaria sa monteze placute cu numarul masinii la fiecare loc de parcare inchiriat

  Reply
 18. @ Gogu,

  blocarea este sanctionata mai drastic pt ca altfel, Primaria nu-l poate amenda cu 200-300 lei pe acela care ocupa abuziv un loc de parcare cu plata, Municiplitatea ratand astfel o sursa suplimentara de venit.

  Reply
 19. spunem ca suntem civilizati, ca facem parte din UE domnule primar,e o aberatie ce doriti dvs sa faceti…
  in orice tara UE ex Olanda si Germania parcarile ptr rezidenti sunt date de autoritatile locale pentru cei care locuiesc in acea zona (rezidenti) datorita taxelor: impozit pe casa si masina. ex in Germania politia locala, cei de la parcari care verifica daca s a platit taxa ptr parcare doar a nerezidentilor, si uni si alti au o lista cu masinile rezidentilor si nu se taxeaza/ amendeaza rezidenti, se taxeaza doar cei care vin in vizita sau sunt amendati daca nu si-au platit taxa de parcare, iar in olanda ptr rezidenti sunt marcate parcarile cu o dunga albastra pe acele parcari cel care nu e rezident al acelei zone stie ca nu trebuie sa parcheze, se parcheaza de nerezidenti pe cele simple si platesti o taxa de parcare iar cei nerezidenti daca parcheaza pe acele locuri trasate cu albastru sunt amendati… polita stiind care masini sunt ale rezidentilor. tot in Olanda in Amsterdam exista zona de nord un cartier unde lumea nu e bogata, locuiesc oameni modesti cum sunt multe zone si in brasov…parcarile sunt gratuite ptr rezidenti dar si ptr altii!!! as ca ce incercati dvs sa faceti este o aberatie, asta ca sa ne sugeti de bani prin metode stiute sau facute prin metodele dvs nu in folosul comunitati…

  Reply
 20. Andrei C Besleaga noiembrie 25, 2013, 5:43 pm

  Dar ce se intampla daca mergi in vizita la cineva pt mai multe zile.
  Unde parchezi masina.
  Chiar si pt cateva ore, ce anume vei pati daca un agent de parcari se intampla sa treaca prin acea zona unde ai parcat neregulamentar?
  La luat banii toti sunt buni dar sa gaseasca si solutii, nu prea.

  Reply
 21. Oare toate aceste OF-uri sunt citite de cei in masura sa ia masuri bune pentru NOI – CETATENII? Cred ca nu! Iar lor le convine ca doar nu stau intr-un amarat de bloc cu parcare rezidentiala!

  Reply
 22. Cand merg in vizita la cineva, unde parchez masina?

  Reply
 23. Pai cine măta ești tu mă sa te faci stăpân și pe parcela aia de pământ din fata blocului? Va-ți văzut toți regi și imparati. Alții nu au ce manca și voi va credeți regi. Ieși în morții mătii cu parcela mătii ca ăla e domeniu public nu ai voie sa faci tu coteț de găini acolo. Dacă vrei sa parchezi mașină și te crezi rege fa-ți vila cu parcare unde nu te poate deranja agitația orașului. La gramada ăsta e trebuie sa ne înțelegem ca suntem oameni. Avem același statut. Ar trebui sa desființeze închiriat parcelei. Sa plătim toți o suma pe lângă impozit care sa fie ptr. parcare și sa ai voie sa parchezi oriunde în oraș exceptând cele cu plata private. Ca doar toți sânte la fel la oraș toți trăim în agitația orașului.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.