blog-logo

Cum a fost prima zi de „iarnă” la Braşov FOTO

Cum a fost prima zi de „iarnă” la Braşov FOTO

prima ninsoare deszapezire 1 oct 2013 (13)Iarna şi-a intrat în drepturi la Braşov încă din prima zi a lui octombrie, iar în jurul prânzului, şi în oraş stropii de ploaie s-au transformat în fulgi mari de nea, după ce în staţiunile Poiana Braşov şi Predeal ninsese încă din timpul nopţii.

Meteorologii au „uitat” de avertizare

Cum meteorologii nu au emis nici o avertizare şi nimeni nu se aştepta la o ninsoare în plină toamnă, imediat au început să apară şi problemele. Majoritatea maşinilor nu erau echipate pentru iarnă, astfel că pe străzile din Braşov s-a circulat cu viteză destul de redusă, până ce utilajele celor două firme de deszăpezire au intrat în acţiune. Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, a precizat că autovehiculele de deszăpezire au ieşit cât s-a putut de repede pe străzi, intervenindu-se mai întâi pe drumul de Poiană, DN 1E, care s-a albit încă de dinaintea prânzului. „Trei utilaje au lucrat pe drumul de Poiană, iar alte patru în oraş. Totodată, cele două firme care asigură deszăpezirea în municipiu au mai pregătit alte utilaje, astfel ca în cazul în care există riscul de îngheţ pe timp de noapte să se poată interveni în timp util şi străzile să fie practicabile”, a precizat Toarcea.
Serviciul de deszăpezire în municipiu este concesionat până în 2018, astfel că reprezentanţii Primăriei nu au trebuit să „alerge” pentru a căuta maşini echipate să cureţe străzile. Cele două firme care se ocupă de acest lucru, Vectra şi Eurostrada, mai aveau încă de anul trecut rezerve de material antiderapant, numai că nu s-a putut interveni chiar de la primii fulgi, ţinând cont că Administraţia de Meteorologie şi Hidrologie nu a emis o avertizare din timp cu privire la înrăutăţirea vremii.

Alte articole:   1.12.2020 Incidența privind infectarea cu coronavirus – 5,96 la mia de locuitori, în județul Brașov

După zăpadă… lacuri

Astfel, în jurul orei 13.00 mai toate arterele principale erau acoperite cu un strat de zăpadă frământată, iar maşinile circulau bară la bară. Situaţia a revenit la normal în jurul orei 15.00, când deja asfaltul era negru pe majoritatea străzilor, ţinând cont că s-a aruncat material antiderapant, dar şi ninsoare s-a mai domolit. Singura problemă, în special pentru pietoni, au fost lacurile care s-au format pe străzi, ţinând că zăpada fleşcăită a blocat gurile de canalizare.

Zăpada a rupt şi mai mulţi copaci, atât în oraş, cât şi între Timiş şi Predeal, astfel că traficul feroviar a fost blocat o bună bucată de vreme.

Alte articole:   Avertizare Infotrafic: Carosabil umed pe DN1, între Bucureşti și Braşov

Totodată, patru dumuri naţionale care traversează Braşovul au fost blocate… pentru a fi deszăpezite.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.