Consiliul Local va ţine doar şedinţe extraordinare, până când se va emite o sentinţă definitivă în cazul anulării comisiilor de specialitate

Consiliul Local va ţine doar şedinţe extraordinare, până când se va emite o sentinţă definitivă în cazul anulării comisiilor de specialitate

consiliul local2Hotărârea Consiliului Local prin care erau înfiinţate comisiile de specialitate ale forului legislativ local a fost contestată în instanţă de consilierul Christian Macedonschi, care nu a fost înscris în nici o comisie de specialitate la formarea acestora în iunie anul trecut, pe motiv că nu a vrut să se afilieze nici unui grup politic majoritar. Zilele trecute, instanţa s-a pronunţat şi i-a dat câştig de cauză consilierului local, hotărârea prin care s-au înfiinţat aceste comisii fiind anulată de judecători.

Problemele urgente vor avea cale de rezolvare

Sentinţa este executorie, iar în acest context, Consiliului Local nu va mai putea adopta hotărâri în şedinţe ordinare, ţinând cont că comisiile de specialitate nu se mai pot întruni. Tot legea oferă însă şi o „portiţă”, astfel că activitatea CL Braşov nu va fi blocată, iar probleme stringente ale comunităţii vor putea fi rezolvate. „În urma acestei sentinţe, din punct de vedere tehnic, nu vom putea ţine şedinţele ordinare până ce nu se va judeca recursul, însă putem lua hotărâri în şedinţe extraordinare, astfel că activitatea Consiliului Local nu va fi blocată. De exemplu, avem de rezolvat problema salariilor cadrelor didactice pe ultimul trimestru al acestui an, sau a plăţii ratelor la creditele BERD luate pentru achiziţia de autobuze sau pentru reparaţii de drumuri. Toate aceste lucruri importante şi urgente le vom rezolva prin adoptarea unor hotărâri în şedinţe extraordinare, care nu presupun organizarea unor şedinţe pe comisii sau avize din partea acestora”, ne-a explicat viceprimarul Răzvan Popa.

Consilierii PSD rămân fermi pe poziţie

Acesta a mai subliniat faptul că grupul PSD din CL Braşov îşi menţine poziţia că Macedonschi ar trebui să afilieze unui grup politic din acest for. „Noi nu am avut nimic împotrivă ca domnul Macedonschi să facă parte dintr-o comisie, am cerut doar să se afilieze unui grup, cum au făcut şi ceilalţi din PPDD sau UDMR. Dacă instanţa are o altă interpretare a prevederilor Legii 215, a Administraţiei Publice Locale, noi o vom respecta, dar aşteptăm o decizie definitivă şi irevocabilă”, a mai precizat Popa.

 1. Christian Macedonschi
  Buna Dimineata,

  pozitia ANTIDEMOCRATICA A domnului Viceprima PSD Razvan Popa ma dezamageste profund, nu o inteleg deoarece este fara logica si fara nici o baza legala si ma face lupt pentru drepturile celor care m-au ales.

  In loc sa-mi folosesc timpul si contactele internationale in folosul dezvoltarii orasului nostru iubit pentru a atrage investitori si pentru a crea locuri de munca noi si atractive pentru brasoveni, imi pierd timpul pe coridoarele judecatoriei pentru a-mi recastiga drepturile fundamentale de ales local care mi le confera legea 215.

  Traim intr-o Europa Unita in anul 2013 unde pozitii discriminatorii si antidemocratice,ca acea a domnului Viceprimar Popa, nu pot fi permise.

  Reply
 2. Ce doriti de la acest individ care se da Rizescu? Doresc un comentariu …RIN

  Reply
 3. […] Consiliul Local va ţine doar şedinţe extraordinare, până când se va emite o sentinţă definit… […]

  Reply
 4. […] Reprezentanţii PSD din CL Braşov nu au fost însă de acord de la bun început să îi ofere lui M…, pe motiv că nu s-a afiliat unui grup la timpul potrivit. […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.