Vezi aici cum arată cea mai modernă creşă din Braşov, care de luni îşi va deschide porţile

Vezi aici cum arată cea mai modernă creşă din Braşov, care de luni îşi va deschide porţile

Cresa strada Carierei (3)Noua creşă amenajată pe strada Carierei, în locul fostului Liceu Auto, a fost finalizată, şi îşi va deschide porţile, de săptămâna viitoare, pentru micuţii din cartierele Bartolomeu, Carierei şi Braşovul Vechi.

„Anul trecut, când am început lucrările, le promiteam braşovenilor din această zonă că, începând cu acest an şcolar, îşi vor putea aduce copiii la această creşă. Mă bucur că am reuşit să ne respectăm acest angajament şi că, de săptămâna viitoare, copiii din zona Carierei-Bartolomeu-Avram Iancu vor beneficia de cele mai moderne condiţii pe care o creşă din Uniunea Europeană le poate oferi. Sper să reuşim să deblocăm şi proiectul cu construcţia grădiniţei, pentru că ar fi păcat ca acel program guvernamental să nu se mai realizeze, mai ales că această creşă a fost gândită ca parte dintr-un campus preşcolar, care să ofere servicii pentru copiii cu vârsta de la o lună la 6 ani. În cel mai rău caz, vom realiza această investiţie printr-un proiect multianual, cu fonduri de la bugetul local, iar aceasta este o promisiune pentru braşovenii din aceste cartiere”, a declarat primarul George Scripcaru.

Creşa nr. 1 a fost amenajată în Corpul B al clădirii fostului Liceu Auto, pe două niveluri, cu o suprafaţă desfăşurată de aprox. 1.700 mp, spaţiu suficient pentru a asigura toate condiţiile de îngrijire pentru cei 150 de copii.

Suprafaţă totală a acestei creşe, construcţie + teren, este de 3.200 de mp, amprenta la sol a clădirii fiind de 846 de m.p. Dotările sunt conforme celor mai moderne standarde europene. Clădirea este ecologică; în afară de izolare termică, construcţia beneficiază de un sistem de panouri solare pentru prepararea apei calde.

În exterior. amenajările vor cuprinde un loc de joacă şi spaţii verzi cu pomi fructiferi din diferite specii. Investiţia, în valoare de 3.115.665,84 lei, este finanţată de Primărie, cu fonduri de la bugetul local.

Creşa nr 1 va fi de fapt cea de-a opta creşă din municipiul Braşov. În prezent, in cresele din municipiul Brasov, inclusiv cresa de pe str. Carierei,  sunt 785 de locuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.